Зв’язуючий одеської команди був одним з перших, хто в соцмережах повідомив, що сезон для його команди завершено.

Нагадаємо, що "Політехнік-Одеса" відмовився від участі у першому турі "Фіналу чотирьох" Вищої ліги України 2018\19 через фінансові труднощі.

Про те, що насправді сталося Ілля Поліщук розповів кореспонденту сайту volleyball.ua.

- Всі давно знають, що у нас в ВК "Політехнік-Одеса" були фінансові проблеми! Після домашнього туру в Одесі, ми розмовляли з керівництвом, вони пообіцяли нам, що розрахуються зі всіма до кінця березня, а 27 березня нам повідомили, що немає за що їхати на тур! Команду це дуже обурило, тому що у нас стояло завдання – потрапити до Суперліги!

- Які шанси, що ви поїдете на тур у Житомир?

- На мою думку, ніяких, бо команда не тренується і всі гравці роз'їхалися по домівках, а керівництво нам нічого не повідомляє!

- Скiльки мiсяцiв затримка по заробiтнiй платi?

- Чотири місяці.

politekhnik-odessa
ВК "Політехнік-Одеса" \ фото: odessa-sport.info

- Виходить, що ви майже весь сезон не отримуєте зарплату... Ілля, як вам та іншим гравцям вдалося при такому складному становищі по-перше, утримувати клуб, по-друге, потрапити у "Фінал чотирьох" Кубку України та Вищої ліги, по-третє, взагалі виходити і грати, розуміючи, що ви не отримуєте за це нічого...

- Становище дійсно було складне! Керівництво впевнено нам всім обіцяло, завжди у них знаходились вагомі "відговорки". Наприклад, "фінансування закладене в бюджет Одеської області, але треба почекати" або "що гроші будуть після виборів". Ми розуміли, що надія мала. В команді зібрались гравці, які обожнюють волейбол, відчували, що ми маємо все, щоб вивести одеську команду у Суперлігу українського волейболу! Найнеобхідніше у нас було – це професійний тренер, гравці, місце проживання. Я думаю, ми могли б потрапити у двійку найкращих у Вищій лізі. Не випадково ж ми потрапили у четвірку кращих команд на Кубку і чемпіонату. Ми, навіть, пропонували керівництву виїхати за власні кошти, але нас зупинили! Склалось враження, що у гарному, багатому місті Одеса немає місця для волейболу! Для дорослих чоловіків, яким потрібно годувати сім’і – це приниження!

- Не дозволили їхати за власні кошти? Чому? Адже Зотов в інтерв'ю наголошував, що саме відсутність коштів завадила поїхати в Хмельницький...

- Я не можу відповісти на це питання, чому не дозволили... Капітан команди звертався з такою пропозицією до тренера, на що йому відповіли відмовою.

poletekhnik-odessa
ВК "Політехнік-Одеса" \ фото: odessa-sport.info

Александр НАЛОЖНЫЙ: "Команда прекратила своё существование"

Михаил ЗОТОВ: "Политехник-Одесса" – это долгосрочный проект"