У сезоні 2019-2020 в чоловічій Суперлізі можуть виступити 10 клубів. А в жіночій уже точно буде дев’ять учасників.

На Виконкомі ФВУ, який днями відбувся у Запоріжжі, зокрема, представники чоловічої Суперліги проголосували за рішення, яке стало найбільш резонансним. А саме – за розширення складу учасників національного чемпіонату до десяти клубів. Скласти компанію вісімці найсильніших колективів країни за підсумками минулого сезону мають «Новатор» та «Локомотив». Хмельницька команда – за найкращим рейтингом серед усіх інших можливих претендентів, а харківська, так би мовити, за історичні особливі заслуги у розвитку вітчизняного волейболу. Зокрема, підготовку цілої низки гравців рівня збірної України.

Втім, існує одне «але». Адже, як відомо, протягом останнього сезону «Новатор» втратив основного спонсора, а одразу за тим – майже всіх лідерів, через що, зрештою, втратив і прописку у Суперлізі. А ще він має перед національною федерацією фінансовий борг. Щоправда, на Виконкомі президент хмельницького клубу Іван Терещук запевнив присутніх, що заборгованість обов’язково буде погашено до 1 липня поточного року. Проте час спливає швидко, а до практичного вирішення цього питання справа досі не дійшла. Паралельно до 1 липня свої фінансові зобов’язання перед ФВУ має виконати і «Локомотив».

Отже, в разі, якщо слова керівників хмельницького та харківського клубів таки не розійдуться із ділом, то вони точно візьмуть участь у чемпіонаті України серед команд Суперліги в сезоні 2019-2020 років. Якщо ж ні – турнір відбудеться за звичною схемою за участю восьми команд.

Як ми вже повідомляли, у жіночій Суперлізі наступного сезону зіграють дев’ять колективів. Новоутворений «Прометей» із Кам’янського очолив відомий фахівець – колишній наставник «Галичанки» та «Хіміка» Андрій Романович. За його словами, комплектація команди ще триває, але в ній уже точно можна буде побачити досить знайомі у вітчизняному жіночому волейболі обличчя.  

«Прометей» отримав право одразу ж зіграти в елітному дивізіоні, оскільки чітко виконав один із пунктів Регламенту ФВУ, згідно якого перевів на розрахунковий рахунок національної федерації благодійний внесок на розвиток українського волейболу у гривневому еквіваленті 40 000 євро.

Завдання клуб із Камя’нського поставив перед собою досить серйозні. Він уже заявився до європейського турніру «Челлендж Кап» і розраховує гідно поборотися за чемпіонський титул Суперліги.