Після першого дня 4-го туру жіночої Суперліги перша четвірка від другою вже на чотири очки. В суботу ця відстань може стати ще більше.

«Педуніверситет» – «Білозгар-Медуніверситет» – 3:1 (26:24, 25:15, 17:25, 25:12)

«Педуніверситет»: О.Жула, Калабура (к), Г.Жула, Коленко, К.Кравчук, Українець; Кімейчук (л), Соцька, Литвинова, Сергєєва. Тренер – Володимир Жула.

«Білозгар»: Машковська, Козачковська, Франкевич, Якушева (к), Житовоз, Расточило; Пономарьова (л), Лужецька, Власова, Коваль. Тренер – Юлія Якушева.

Тривалість матчу: 94 хв (26+23+24+21).

Судді: А.Льопа (Івано-Франківськ), Д.Столяр (Рівне).

Кращі гравці (версія ФВУ): Калабура - Якушева.

18 листопада. Чернігів. Спорткомплекс ЧНПУ. 85 глядачів. 

У заявці «Білозгару» була відсутня досвідчена Катерина Фролова. На цій позиції діяла центральна блокуюча юніорської збірної України, яка в попередніх матчах «ліберіла». Напевно ці зміни позначалися на грі вінницької дружини, адже дуже нестабільно, судячи з рахунку останніх трьох партій, діяла команда. Здобувши перемогу в стиковому двобою, «Педуніверситет» тепер випереджає «Білозгар» на одне очко – 7 проти 6-ти.

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - «Сєвєродончанка» - 3:0 (25:15, 25:12, 26:24)

«Орбіта»: Є.Перепич, Савченко, Пасс, Козиряцька-Середа (к), Яструб, Лучко; Кутнякова (л), Лапікова. Тренер – Ірина Комісарова.

«Сєвєродончанка»: Нодіршоєва, Суліма, Ляпка (к), Луханіна, М.Лісєєнкова, Юрченко; Гавриленко. Тренер – Гарій Єгіазаров.

Тривалість матчу: 69 хв (21+21+27).

Судді: К.Гранько (Харків), О.Осадчій (Чернігів).

18 листопада. Запоріжжя. Спорткомплекс ЗНУ. 100 глядачів.

У суперництві двох призерів останнього чемпіонату, які мало чим нагадують самих себе зразку сезону-2015/16 вагома перевага була на боці запорізької команди.  «Орбіта» закріпилася на четвертому місці, набравши 11 очок в 7-ми матчах.

 «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» – «Волинь-Університет-ОДЮСШ» - 0:3 (12:25, 17:25, 19:25)

«Регіна»: Михальчук, Овезгельдієва, Скорохід, Лозінська, Грицуняк (к), Кара; Вікторчук (л), Басанова, Завала. Тренер – Валерій Паррхоменко.

«Волинь»: Осачук, Рудик, Яцків, Ужва (к), Скрипник, Тищенко; Карасьова (л). Тренер – Богуслав Галицький.

Тривалість матчу: 60 хв (18+20+22)

Судді: С.Гулька (Тернопіль), М.Хвас (Рівне).

Кращі гравці (версія ФВУ): Грицуняк - Рудик.

Як і в матч 1-го етапу Кубку України в Луцьку, "Волинь" впевнено розібралася з рівненською командою. Лучанки впритул наблизилися до "галичанок", і в разі повторення результатів першого дня у другий, випередять конкурента.

18 листопада. Рівне. Спорткомплекс НВК №26. 160 глядачів.

«Хімік» - «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» - 3:0 (25:18, 25:20, 25:17)

«Хімік»: Дрозд, Політанська, Дудник, І.Молодцова, Томіч, Чернуха; Степанчук (л), Нємцева (л), Степановська (к), Напалкова, Микитюк, Карпець, Сильченкова. Тренер - Андрій Романович.

«Галичанка»: Рева, Туркула (к), Мірчева, Яковчук, Мадзар, Єфременко; Тофан (л), Міленко, Стасівська. Тренер - Віктор Туркула.

Тривалість матчу: 64 хв (20+23+21).

Судді: А.Скібіцький (Львів), В.Паєвський (Харків).

Кращі гравці (версія ФВУ): Степанчук - Єфременко.

18 листопада. Южне. ФСК «Олімп». 180 глядачів.

Про принциповість протистояння «Хіміка» та «Галичанки» в четвертому турі було сказано чимало, але це все була теорія. Що ж на практиці?

І на майданчику ми також побачили принциповість. У першому ж розіграші тернопільські волейболістки перекрили кисень своєї екс-одноклубниці Катерині Дудник і повели в рахунку - 1:0. «Хімік» відповів «забігом» Інни Молодцової - 1:1. І до першої перерви команди йшли нарівні. Тернопільська команда, як і зазначав Андрій Романович, грала організовано - гравцям «Хіміка» пробитися було непросто. Підопічні Віктора Туркули часто-густо використовували такий технічний прийом як блок-аут, і це приносило їм успіх. Перед першим перервою 8:6 після того, як відігралася від рук блокуючих Оксана Яковчук. На наступному відрізку грала перекинулася в зворотну сторону - заробила подача «Хіміка». 16:13. «Галичанка» на колесі. Олена Туркула заблокувала Дар’ю Дрозд. 16:15. Втім, саме тут весь позитив для тернопільської дружини закінчився. На подачу вийшла Міна Томіч. 19:15 - тайм-аут Віктора Туркули. 21:15 - ще один. Але прийом не налагодився. У тому ж дусі спрацювала і Анастасія Чернуха, а останнє слово в партії, як і перше, сказала Інна Молодцова. Цього разу атакою з третьої зони - 25:18.

У другій партії «Хімік» відразу ж позначив свою перевагу. 5:2 - після філігранного удару по лінії Анастасії Чернухи. 8:3 - ейс Міни Томіч. Мало що виходило у «Галичанці» на сітці. Заміна догравальниці: замість високорослої Анни Реви - Олександра Міленко, яка нижче своєї партнерки на 17 см. Принципово цього нічого не змінило. 16:10 - до другого перерви. 18:12. І такий відрив, по всій видимості, розслабив волейболісток «Хіміка». Посипалися помилки. 18:16. Андрій Романович змушений взяти свій перший в цьому матчі тайм-аут. Як би там не було, боротьба спалахнула з новою силою. «Галичанка» завдяки своїм центральним трималася в небезпечній близькості: швидка атака Оксани Мадзар - 21:19, блок Олени Туркули - 22:20. Але в найвідповідальніший момент «Хімік» заграв надійніше. Чернуха «запалила» лінію, вона ж ейсом поставила крапку в цій партії - 25:20.

Результат третій партії, а з нею і матчу, був вирішений наперед вже на старті. Як це часто вже бувало в нинішньому сезоні, на подачі Алли Політанської. 7:0. За рахунку 9:3 її змінила Олена Напалкова. Незабаром замість Міни Томіч вийшла Юлія Микитюк, змінилися і догравальниці. Неосновний склад без особливого клопоту довів матч до перемоги

Після цієї впевненої перемоги перевага «Хіміка» перед тернопільською командою зросла до п'яти очок - 21 проти 16-ти.