Обидва нових представники в елітному дивізіоні гідно кинули виклик призерам минулого чемпіонату.

З усього видно, нинішній сезон стане досить важким для колишніх лідерів національної першості. Адже і ВК «Полісся-ЖДУ» і, тим більше, СК «Прометей» одразу ж виказали націленість боротися за місця на п’єдесталі. Адже позбавили очок, відповідно, бронзового та срібного призерів останнього чемпіонату…

«ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ» – СК «ПРОМЕТЕЙ»
0:3 (19:25, 16:25, 17:25)
0:3 (22:25, 19:25, 12:25)

Утім, дивуватися переможному пориву представниць Кам’янського не доводиться. Адже одразу п’ятеро із них навесні приміряли золоті медалі чемпіонок країни, здобуті в складі «Хіміка». А тут поруч із ним опинилися, зокрема, вправна ліберо Вікторія Дельрос та стрибуча бразилійська діагональна Лайза Феррейра, яка, судячи з усього, взагалі має стати провідним бомбардиром СК «Прометей». Тож не дивно, що якраз екс-южненки та Дельрос із Феррейрою склали основну ударну силу гостей у звітному протистоянні. У підсумку в двох матчах Лайза Феррейра записала на свій рахунок 30 очок, Катерина Дудник – 28, Діана Карпець – 19, Дар’я Дрозд – 14… Щоправда, відсоток реалізації всіх, за винятком Дрозд, відверто не вражає, але, з огляду на величезну кількість помилок запоріжанок та надійний прийом, організований Вікторією Дельрос, для тотальної переваги вистачило й цього.

Що ж до господарок майданчику, то вони насправді дуже старалися, однак ці старання не були підкріплені належною якістю дій. Можливо, позначилася й відсутність головного тренера Володимира Бузаєва. Звідси й обидва результати…

«ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ» – ВК «ПОЛІССЯ-ЖДУ»
3:1 (25:22, 25:15, 22:25, 25:18)
1:3 (21:25, 26:24, 20:25, 22:25)

На відміну від СК «Прометей», вдалий дебют ВК «Полісся-ЖДУ» апріорі викликав куди більший сумнів. Адже лучанки на своєму майданчику втрачати очки не полюбляють. А тут у них ще й фактично весь добре награний склад залишився (виняток складає лише визнаний бомбардир Любов Ужва, яка кілька останніх місяців перебуває у дивних роздумах щодо своєї подальшої волейбольної кар’єри). І в першому матчі це таки далося взнаки. Підопічні Богуслава Галицького почувалися на ігровому паркеті значно впевненіше, ніж гості. Роль головного бомбардира на себе успішно взяла Вікторія Даньчак, і саме її точні «постріли» багато в чому сприяли перемозі «Волинь-Університету-ОДЮСШ».

Натомість наступного дня сценарій протистояння вийшов зовсім іншим. Житомирянки, на відміну від першого матчу, залишили хвилювання у роздягальні, а тому колективно зіграли значно розважливіше та надійніше. Разом із тим вони змусили частенько помилятися ліберо національної збірної Анастасію Карасьову, тож Богуслав Галицький замінив її на Вікторію Савонік. У тої справи пішли краще, але надолужити втрачене волинянкам не вдалося. Хоч як старалася Даньчак, гості свого вже не віддали.

«ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ» – «УНІВЕРСИТЕТ-ШВСМ»
3:0 (25:17, 25:16, 25:23)
3:0 (25:9, 25:13, 25:14)

Як і слід було очікувати, гострої боротьби у цьому протистоянні не вийшло. Підопічні Віктора Туркули мали солідну перевагу в усіх компонентах гри, насамперед, користуючись масовими помилками суперниць на прийомах та блоках. Головного бомбардира тернополянок Олександру Міленко (в обох матчах набрала відповідно 18 і 14 очок) добре підтримали новачки команди Марія Лозинська (11 і 10) та Марина Мазенко (7 і 8), а ще варто відзначити атакуючий порив юної Марти Федик (9 і 8).

У чернігівчанок непогано атакували Ганна Жула (9 і 7 очок) та Юлія Українець (6 і 6), але жахливий прийом (загалом в обох матчах їхні суперниці набрали ейсами добрих 20 очок!) жодних шансів на вдалу контргру їм не залишив.

«БІЛОЗГАР-МЕДУНІВЕРСИТЕТ» – «РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ»
3:2 (15:25, 25:19, 21:25, 25:19, 15:7)
2:3 (16:25, 25:17, 18:25, 25:16, 15:17)

Поєдинки у Вінниці вийшли найцікавішими в турі. Щоправда, не стільки за якісним змістом, скільки за солідною інтригою та непередбачуваністю. В складі «Білозгар-Медуніверситету», після переходу кількох провідних виконавиць в інші команди, роль лідера атак на себе взяла юна Валерія Якушева і, в цілому, впоралася з нею непогано (набрала відповідно 16 і 19 очок). Їх належним чином допомагали Тетяна Машковська (13 і 8) та Олена Федоряк (13 і 10).

Тріо провідних бомбардирів віднайшлося і в складі «Регіни-МЕГУ-ОШВСМ». Це Інна Деніна (13 і 17 очок), Таїсія Хорольська (19, із них 7 – на блоках(!) і 8) та Лариса Тимчак (16 і 12).

Взагалі ж обидва матчі нагадували суцільні гойдалки, оскільки суперниці почергово видавали вдалі відрізки і, відповідно, робили собі переможні рахунки в різних партіях. Тож не дивно, що в обох випадках справа доходила до тай-брейків. Тільки якщо в першому випадку Якушева і компанія захист рівненчанок фактично знищили, то наступного дня досвід Деніної дозволив гостям реваншуватися.