Слідом за чемпіонатом EEVZA «Ukraine Masters» Харків приймає тур чемпіонату України з пляжного волейболу. Змагання відбуватимуться 24-26 червня.

УЧАСНИКИ

В чемпіонаті, який відбувається на чотирьох майданчиках парка культури та відпочинку імені Горького, беруть участь всі найсильніші спортсмени країни, а в всього - 30 чоловічих та 25 жіночих команд , за виключенням спортсменів, які в ці дні борються за олімпійську путівку у фіналі «Сontinental Cup». Це нагадаємо, Євгенія ЩИПКОВА, Валентина ДАВІДОВА, Інна та Ірина МАХНО, Микола БАБІЧ, Ярослав ГОРДЄЄВ, Сергій ПОПОВ та Олексій ДЕНІН.

Як відзначив координатор ФВУ з волейболу пляжного Олександр САМСОНЮК, в Харкові багато молодих пляжників вперше спробують свої сили в дорослому чемпіонаті, що є наслідком відлагодженої схеми проведення вікових чемпіонатів упродовж останніх років. 

ТУР ЗА ТУРОМ

Цей тур в Харкові є другим за рахунком туром чемпіонату України - в залік першого туру пішли результати українських спортсменів, які вони показали на чемпіонаті EEVZA  «Ukraine Masters», який, нагадаємо, проходив також у Харкові – 17-19 червня. Відповідно, вони отримали і національний, і міжнародний рейтинг.

Вже відомо, що фінальний тур відбудеться в Івано-Франківську 18-21 серпня. В цьому місті змагання національного рівня з пляжного волейболу ще не проводилися.

А наступні змагання відбудуться вже наступного тижня –  в Запоріжжі під патронатом губернатора Запорізької області Костянтина БРИЛЯ 30 червня-3 липня пройде Кубок України

ФАВОРИТИ

Бесперечним фаворитом чоловічої сітки цього туру чемпіонату України є пара Олег ПЛОТНИЦЬКИЙ (Харків)/ Ілля КОВАЛЬОВ (Рівне), які, нагадаємо, показали високі результати на міжнародному рівні у 2015 році, зокрема на «Мастерсі» в Білі вони стали третіми. Ця пара має в рейтингу 968 очок. У другого за рейтингом дуету – Владислав ЄМЕЛЬЯНЧИК та Владислав ГРИНЬ (обидва – Запоріжжя) в два рази менше – 478.

У жінок не все так прозоро. Тут лідери за рейтингом Єлізавета СУЛІМА та Дар’я УДОВЕНКО із Сум – 598 очок. Далі Олена БАСАНОВА/ Валентина ВОЗНЮК (Рівне) – 410 та Вікторія МОСЦІЦЬКА/ Юлія ЛИТВИНЕНКО (Дніпро) – 340. Далі команди йдуть щільною групою.

За результатами змагань слідкуйте онлайн: жiноча сiтка, чоловiча сiтка.

За матерiалами прес-служби ФВУ