Жіноча збірна України з пляжного волейболу продовжить боротьбу за путівку на Олімпіаду-2016 в наступному відбірковому турнірі, програвши у фіналі «Continental Cup» в Ставангері.

ДОЛЯ ОЛІМПІЙСЬКОЇ ПУТІВКИ

Лише в «золотому матчі» збірна Нідерландів здолала українську команду. Софі ван Гестель і Янтін ван дер Вліст закінчили переможну серію Валентині Давідової та Євгенії Щипкової - справжньою сенсації турніру, - розповідає у своєму звіті офіційний сайт ЄКВ. Підсумок «золотого матчу», який увінчаний чотири дні захоплюючих змагань з пляжного волейболу -  2-1 (16:21, 21:15, 15:9).

Боротьба продовжиться 6-10 липня в Сочі в рамках «FIVB World Continental Cup», де за дві путівки в Ріо, крім збірної України, боротимуться також команди Австрії, Чехії та Росії. 

ОБМІН ПЕРЕМОГАМИ

Софі ван Гестель та Янтін ван дер Вліст відкрив програму «фіналом» з впевненою перемогою над сестрами Інна та Ірина Махно – 21:13, 21:12. Голландські волейболістки задали темп від початку до кінця в першому сеті, і продовжили в тому ж стилі і в другому – вже спочатку набрав крейсерський хід. 10:2. Вони трохи розслабилися через комфортну різницю, але в підсумку - переконлива ​​перемога.

Sestry Makhno

Янтін ван дер ВЛІСТ, гравець збірної Нідерландів:

- Ми почали дуже агресивно, і це задало тон матчу. В якийсь момент другого сету ми втратили фокус, тому що мали комфортну перевагу. В цей момент, ми, можливо, почали занадто багато думати про Ріо, тому що відчували, що наша мета в межах нашої досяжності.

Потім Валентина Давідова та Євгенія Щіпкова повинні були виграти свій матч з Йолін Сіннема та Рімке Бракрман, щоб зберегти олімпійську мрію. Українки, здавалося, не відчували ніякого реального тиску і грали з тією ж послідовністю, яку вони показали з самого початку турніру.

Ukraine vs Holand

В першому сеті оранжеві вели 19:18, але кінцівка за Давідою/ Щіпковою. Три очки поспіль, серед яких два в активі Бракман – вона припустилася двох помилок. 21:19 для українців. Другий сет був менш захоплюючим, адже українці забезпечили собі невеликий відрив на ранній стадії. І навіть не дивлячись на те суперниці наблизилися на мінімальну відстань – 16:15, українки не втратила самовладання і зробили ривок 5:1. В підсумку 21:16.

Доля протистояння повинна була вирішитися в «золотому матчі». 

Ukraine va Holand

«ЗОЛОТИЙ МАТЧ»

Менш ніж через півтори години по тому, Давідова та Щіпкова грали вирішальний матч усього тижня, переможці якого забезпечували б собі б путівку в Ріо. Українки, здавалося, отримали імпульс від свого попереднього матчу і не виглядали стомленими, диктувавши темп від початку до кінця першого сету відкриття. 21:16. Втім, «оранжеві» реваншувалися у другому сеті, особливо старалася ван Гестель, яка припускалася багато помилок на подачі в попередній партії.

Valentina Davidova

На початку тай-брейку при рахунку 2:2 вони здійснили ривок 7:0, що практично визначило остаточний результат матчу. 9:2 – на користь голландок. Незважаючи на це, Давідова та Щіпкова трохи не відігралися, вигравши наступний відрізок 6:2. І вже тільки «-3» (8:11). Але було занадто пізно, щоб компенсувати дефіцит очок. Ван Гестель та ван дер Вліст практично сіли на літак Ріо 15:9.

Янтін ван дер ВЛІСТ:

- Це дивовижне відчуття, і я насилу можу поставити свої емоції в слова. Це мрія. Це вона була досягнута зусиллями всієї команди.

Nagrazhdenie

Nagrazhdenie

За матерiалами прес-служби ФВУ

Фото cev.lu