На Слобожанщині вперше проводять міжнародний турнір серії Сателіт з пляжного волейболу!

Минулого року на пляжних кортах Центрального парку культури та відпочинку імені Горького проводився чоловічий турнір під егідою EEVZA. Нинішнього року організатори планку змагань підняли значно вище і на турнір уже заявилися 45 чоловічих пар із 21 країни Європи. Міжнародні рейтингові очки даються зараз українським командам величезною ціною, а тут така нагода і рейтинг поправити, і досягти певних успіхів, всім відомо, що вдома і рідні стіни допомагають. В основну сітку змагань потрапили одразу три українських пари - Бабіч/Гордєєв та Денін/Попов завдяки високому міжднародному рейтингу, а Ковальов/Денисенко - завдяки wild card від організаторів. Була можливість пробитися в основну сітку змагань у пари Ємельянчик/Паленко, але вони свій шанс у кваліфікації не використали. Запорізькі пляжники у матчі за путівку у основну сітку отримали сильних опонентів - досвідченних білорусів Каваленка - Дєдкова, яким поступилися у двох партіях - 13:21, 16:21.

У суботу у Харкові стартують матчі основної сітки змагань. Пляжні чемпіони України - Бабіч/Гордєєв у першому колі у суперники отримали австрійців Schnetzer/Eglseer. Лідери нинішнього сезону - Денін/Попов - на старті зіграють з фінськими пляжниками Piippo/Nurminen, а Ковальов/Денисенко спробують нав'язати боротьбу лідерам посіву британцям Gregory/Sheaf. Вирішальні матчі заключного ігрового дня, починаючи із півфіналів покажуть надійні телевізійні партнери Федерації волейболу України - ХSport та Спорт-1. 

Разом із матчами чоловічого Сателіту на кортах парку імені Горького пройдуть поєдинки CEV Youth Beach Volleyball Continental Cup. Це перший етап відбору на юнацькі Олімпійські ігри, які наступного року пройдуть в Буенос-Айресі. У групі В за дві путівки у юнаків і у дівчат змагатимуться кращі пари Чехії, України, Бельгії, Данії та Азербайджану. Нашу країну на них представлятимуть чемпіони України U-18 Ігор Свірідов та Владислав Павлюк, а також Катерина Дашевська і Вікторія Лисиця.