Обидва українських дуети на юнацькому Континентальному Кубку здобули перші місця, а пара Денін/Попов стала другою на Сателіті!

Першими радувати своїми перемогами у фіналі на центральному корті у Центральному парку культури та відпочинку почали рівненчанки Вікторія Лисиця та Катерина Дашевська. У фіналі першого раунду кваліфікації на Юнацькі Олімпійські Ігри проти пари із Чехії Хозолікова/Сулкова наші дівчата упевненно перемогли опоненток - 2:0 (21:15, 21:19). Першу партію підопічні Петра Підгурського пройшли на одному диханні, а от наприкінці другого сету за рахунку - 19:19 усе вирішив прицільний удар під лінію від Катерини Дашевської, а потім надійний блок у виконанні Вікторії Лисиці. Українки разом із чешками здобули путівки у фінал кваліфікації Юнацького Континентального Кубка, який відбудеться наступного року. На ньому уже і будуть розіграні путівки на Юнацькі Олімпійські Ігри в Буенос-Айрес-2018.

Підтримали переможний почин української дівочої пари і наші хлопці - Владислав Павлюк та Ігор Свірідов. Представники Рівного та Кропивницького зовсім нещодавно стали у пару. Спочатку виграли фінал національної першості U-18, а тепер тріумфували ще й на міжнародній арені. У матчі за перше місце українські пляжники перемогли гостей з Чехії Жирі Седлака та Патріка Манаса - 2:0 (21:16, 21:19). Цікаво, що вранці ці пари суперничали між собою за пряме попадання у фінал. Чехи вранці виявилися вправнішими, а от у головному фіналу уже господарі кортів стали головними тріумфаторами.

winners

Усі шанси продовжити тріумф українських команд у цей день могли і лідери українського національного чемпіонату Сергій Попов та Олексій Денін. До фіналу вони єдиними з команд-учасниць на харківських кортах не зазнали гіркоти поразки, у той час, як суперники по фіналу голандці Варенхорст/Ван Гарденер ішли "по лузерам". Українці упевненно контролювали хід поєдинку, виграли перший сет - 21:18, були близькими до перемоги і в другій партії - 18:15, але досвідчені голландські пляжники проявили у цей момент характер. Вони "на зубах" спочатку у партії наших пляжників наздогнали, а наприкінці і вирвали перемогу. Потужно пробив Варенхорст, а наша відповідь від Олексія Деніна була направлена в аут - 22:24. У вирішальному третьому сеті Фортуна примкнула до голландців - 15:13.

denin

Слід відзначити виступ на турнірі пари Ілля Ковальов/Денис Денисенко, які у підсумку зупинилися на 5-й позиції, поступившись по ходу турніру спочатку Деніну/Попову - 0:2 (13:21, 16:21), а потім Варенхорсту/Ван Гарденеру - 0:2 (18:21, 8:21).

Чинні чемпіони України з пляжного волейболу Бабіч/Гордєєв свої обидва матчі програли і завершили турнір на 13-ій позиції.