На пляжних кортах латвійської Юрмали у фіналі континентальної першості участь візьмуть чемпіони України Бабіч-Гордєєв у чоловіків, а також два українських жіночих дуети Давідова-Щипкова та сестри Махно.

На фоні того, що за останні роки українські пари взагалі не потрапляли у фінали континентальної першості з пляжного волейболу, нинішні результати можна сміливо розцінювати як неймовірні здобутки наших пляжників. Тільки для Миколи Бабіча це уже не перша участь у чемпіонаті Європи, всі інші - новачки подібних змагань.

Напередодні відбулося жеребкування чемпіонату Європи. Наш чоловічий дует потрапив у квартет А, де за путівки у наступний раунд змагатимуться із лідерами європейського рейтингу поляками Кантор-Лосяк, потужними італійцями Раньєрі-Карамбула та господарями фіналу Регза-Плавіньш. У жінок у сестер Махно у групі В суперниками стали Германова-Слукова із Чехії, голландки Меппелінк-Ван Гестел та італійки Менегаті-Перрі. Компанію запоріжанкам Давідовій-Щипковій у квартеті F склали німкені Шнайдер-Бенек, росіянки Моісеєва-Сирцева та латвійки Юрсоне-Аузіна.

Фінал чемпіонату Європи пройде у латвійській Юрмалі з 16-го по 20-е серпня.

Інтерв'ю українського плжяника Ярослава Гордєєва

europe