Відразу по завершенні чемпіонату Європи з пляжного волейболу 2018, який пройшов в чотирьох містах Нідерландів, ЄКВ оголосила про те, що наступний турнір відбудеться у Москві 5-11 серпня 2019 року.

Континентальна першість повернеться в столицю Російської Федерації вперше, починаючи з 2005 року. Також в 2009 році чемпіонат Європи проходив в Сочі. Отже Росія будет господарем ЧЄ вже втретє.

Турнір пройде на спеціально спорудженому майданчику. ВФВ повідомила, що він буде знаходитися неподалік від спортивного комплексу «Лужники» на березі річки Москви.

"Росія вже довела свою спроможність як організатора подібних волейбольних турнірів. Тому ми впевнені, що чемпіонат Європи з пляжного волейболу 2019 в Росії буде по-справжньому чудовим турніром, який ще більше підвищить популярність пляжного волейболу в Європі", - прокоментував президент Європейської Конфедерації волейболу Александар Борічіч.

"Я радий оголосити, що Росія стане господарем чемпіонату Європи з пляжного волейболу 2019. Пляжний волейбол розвивається в Росії дуже швидко. Інтерес до нього зростає в рівній мірі і у глядачів, і у вболівальників. Я хочу висловити вдячність Європейської Конфедерації волейболу за надану довіру. Ми, як організатори, маємо великий досвід в проведенні міжнародних турнірів і з класичного, і з пляжного волейболу. Я впевнений, що турнір пройде на дуже високому рівні з неймовірною підтримкою глядачів", - сказав Станіслав Шевченко, президент Всеросійської Федерації волейболу.

stadium