8 серпня, в четвер, на чернігівському пляжі «Золотий берег» розпочався фінальний тур першості України з пляжного волейболу серед дівчат і юнаків до 14 років.

У змаганнях беруть участь 23 команди хлопців та 31 – дівчат. Із них 5 пар у чоловічому розряді й 7 – у жіночому представляють Чернігів. Ще два колективи у дівчат складені з представниць Ніжина. Є й міжнародний дует – до його складу ввійшли Владислав Руденок із Чернігова і Владислав Ковальов із Гомеля.

– Я два роки граю у пляжний волейбол. Узагалі, в Ніжині багато хто займається цим видом спорту: і хлопці, й чоловіки, але, на жаль, на чемпіонат приїхало лише дві команди з нашого міста, – розповідає ніжинка Ольга Глушняк.

Її партнерка Ольга Бублик дає свій прогноз про чемпіонат:

– З імовірністю 66% ми переможемо в цій першості.

chernigiv

Для того, щоби здобути перемогу, парі Бублик-Глушняк необхідно вдало провести всі 4 ігрові дні (фінал запланований на неділю). Поки невідомо, чи стане команда з Ніжина переможницею, але почали дівчата вдало: в напруженому двобої вони здолали Анастасію Фуканчик та Софію Лозинську з Нового Калинова Львівської області – 2:0 (25:23, 21:14).

Однак найбільші шанси на медалі із представників Чернігівської області мають Богдан Парамонов та Нікіта Кравченко. У першому турі чемпіонату, що відбувся в Чорноморську, хлопці виграли «бронзу», тому вважаються одними з фаворитів фінального туру.

– Думаю, нам має допомогти те, що змагання відбуваються в Чернігові – тут рідний пісок, на якому ми довго тренуємося. Маємо зайняти щонайменше друге місце. Ми з партнером можемо посперечатися на майданчику, й це нам може завадити. Але після першого туру ми встигли попрацювати над взаєморозумінням, – зізнається Нікіта Кравченко.

У п’ятницю й суботу спортсмени змагатимуться на «Золотому березі» з 10-ї ранку і щонайменше до 5-ї вечора. Фінали ж заплановані на ранок неділі, 11 серпня. Тож якщо ви плануєте відпочинок на чернігівському пляжі чи просто любите спорт, приходьте підтримати представників молодих спортсменів на цих змаганнях.

Результати ЮНАКИ

Результати ДІВЧАТА

chernihiv
chernihiv
Фото: Віктор Кошмал