19-21 червня у Запоріжжі відбудеться стартовий 1* тур літньої частини чемпіонату України.

Оскільки останнім часом в Україні вимоги карантину до спортсменів стали більш лояльними, то представники пляжного волейболу, нарешті, отримали можливість повноцінно готуватися до літньої частини насиченого змагального сезону. А його старт – не за горами: вже 19-21 червня на Центральному міському пляжі у Запоріжжі відбудеться 1* тур чемпіонату України. Згідно Регламенту, його учасниками можуть стати збірні команди областей, міст, районів, ДЮСШ, а також окремі команди. Оргкомітет нагадує, що останній термін подачі заявок спливає 15 червня.

Далі в рамках національного чемпіонату заплановано проведення ще 5-ти турнірів, а фінальний тур відбудеться 10-13 вересня. Також 13-16 серпня буде розіграний Кубок України.

Разом із тим визначені міста і терміни проведення чемпіонатів України для дітей та молоді. Так, зокрема, змагання для спортсменів до 14 років відбудуться 9-12 липня у Чорноморську, а для спортсменів до 16 років – 23-26 липня у Новій Каховці.

А ось для волейболістів вікових категорій до 18, до 20 і до 22 років національні чемпіонати стануть і відбірковими до відповідних чемпіонатів Європи. Турніри для спортсменів до 18 років відбудуться 6-9 серпня у Запоріжжі (CEV U-18 запланований у турецькому місті Ізмір на 23-27 вересня), для спортсменів до 20 років – 2-5 липня у Чорноморську (CEV U-20 запланований у чеському місті Брно на 12-16 серпня), а для спортсменів до 22 років – 30 липня-2 серпня у Запоріжжі (CEV U-22 запланований у нідерландському місті Вліссінген на 2-6 вересня).

Що ж до волейболістів до 19 років, то для них головним стимулом є потрапляння на чемпіонат світу, що запланований на 10-15 листопада в місті Рой Ет у Таїланді. Тож чемпіонат України у цій віковій категорії відбудеться 20-23 серпня у Чорноморську.

Варто зауважити, що путівки на всі вищезгадані міжнародні змагання здобудуть лише переможці національних турнірів серед юнаків та дівчат. Отже, не важко уявити, якою захопливою очікується боротьба за ці самі путівки!

Нарешті, 25-28 червня у Сумах відбудуться фінальні змагання чемпіонату України у закритих приміщення для юнаків і дівчат вікової категорії до 17 років, що були перенесені через пандемію коронавірусу.

Як бачимо, змагальне літо для представників пляжного волейболу має стати дуже спекотним!