З 26 по 28 червня в першій столиці відбувся черговий однозірковий тур чемпіонату України з волейболу пляжного сезону 2020.

У жіночій сітці перемогу святкувала житомирсько-київська пара Анна Шумейко \ Анастасія Нагорна, які у фіналі без проблем здолали Марину Лісєєнкову та Олену Шипілову – 2-0 (21-16, 21-11). Бронзові нагороди цього разу поїхали до Житомира. Дует Катерин Дзендзеловської та Ярмолюк у напруженому матчі вирвали перемогу у господарок змагань Наталі Єкимової та Ольги Кошляк – 2-1 (21-16, 19-21, 15-11).

Всі результати матчів ви знайдете за посиланням.

shumeiko \ nagorna

У чоловічій сітці досвідчені пляжники Сергій Попов та Микола Бабіч одразу виглядали фаворитами змагань і тому прогнозовано вийшли у фінал.

Іншими фіналістами стала пара волейболістів, які здебільшого виступають у класичному волейболі. Але, як виявилося, і на пляжному майданчику довели, що пісок, сонце та інший м'яч для них не проблема – Ілля Тюрін ("Юракадемія") та Дмитро Канаєв ("МХП-Вінниця"), швиденько дійшовши до півфіналу у двох партіях перемогли Владислава Ємельянчика та Олександра Касая – 2-0 (21-17, 22-20).

У фіналі запорізький дует Попов \ Бабіч у двох сетах переміг Тюріна та Канаєва – 2-0 (21-15, 21-13). "Бронза" дісталася Ємельянчику та Касаю, які у матчі за третє місце здолали Ігора Венгеровського та Дениса Бурму – 2-0 (21-13, 21-14).

Зі всіма результатами матчів ви можете ознайомитися за посиланням.

babich \ popov
turin \ kanayev
yemelyanchik \ kasay

Нагадаємо, що тиждень тому Сергій Попов з іншим напарником Микитою Лубаном вже завоював "золото" чемпіонату України-2020. Детально про тур у Запоріжжі в іншому матеріалі сайту volleyball.ua.

Отже, підсумкові результати 1* туру чемпіонату України з волейболу пляжного, місто Харків:

Чоловіки:
1. Бабіч М./Попов С. (Запоріжжя)
2. Канаєв Д./Тюрін (Первомайський/Харків)
3. Ємельянчик/Касай О. (Запоріжжя)

Жінки:
1. Шумейко/Нагорна (Житомир/Київ)
2. Лісєєнкова/Шипілова (Харків/Краматорськ)
3. Дзендзеловська/Ярмолюк (Житомир)

Наступний етап чемпіонату України відбудеться в Ужгороді з 3 по 5 липня. Детальний розклад всіх турів чемпіонату України ви зможете знайти на офіційному сайті ФВУ.

uzh open 2020