Український пляжник Сергій Попов разом з іншими представниками національної збірної днями завершив тренувальний збір у Німеччині.

Місцеві спортсмени гостинно прийняли наших волейболістів, створивши всі умови для підготовки до міжнародних змагань. По завершенню циклу тренувань, у Дюссельдорфі відбувся благодійний турнір.

Про його цілі, зібрані кошти та майбутні плани Сергій Попов розповів в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту сайту volleyball.ua.

sergiy popov tournament

– Розкажіть, як дізналися про війну в Україні – де були в цей момент і що далі робили?

– Я був в Києві, прокинувся о 5 ранку від звуків вибухів, прочитав новини і побачив, що вибухи були по всій Україні. Зібрав невелику валізу і поїхав до Вінниці.

– Що зараз зі збірною України з пляжного волейболу: який склад, хто головний тренер? Коли і де почали тренуватися? Які плани?

– Ми на вільних "хлібах" поїхали до Німеччини! Головному тренеру не дозволили виїхати закордон, тому ми тут самі, трохи я керую тренувальним процесом. У Німеччині ми вже місяць. Минулої неділі зіграли благодійний турнір, який організувала німецька сторона – велика їм подяка за це. На цьому тижні спробуємо свої сили у Туреччині на ПроТурі.

Склад: Сергій Попов \Едуард Рєзнік та Денис Денисенко \ Владислав Ємельянчик, а також жіночий дует cестер Ірини та Інни Махно.

iryna and inna makhno
На фото українські пляжниці Ірина та Інна Махно

– Як у Німеччині до вас поставилися? Що вони говорять про війну в Україні?

– Дуже добре ставлення! Вони багато чого зробили для нас, щоб нам було комфортно. Ті речі, які я їм розповідаю і той жах, який робиться у нас в країні – німці шоковані, що таке може буду 21 сторіччі.

– Розкажіть трохи детальніше про цей благодійний турнір – хто організовував, куди підуть кошти?

– Коли ми приїхали, німці запитали чи є в нас фінансова підтримка федерації волейболу України. Я сказав, що, на жаль, ні. Вони запропонували зіграти благодійний турнір в Дюссельдорфі, де за допомогою донатів збираються кошти на участь наших команд у міжнародних змаганнях. Також особисто нами було прийнято рішення частину коштів перевести на ЗСУ та благодійну організацію. Ми не повинні забувати про тих, хто віддає своє життя та боронить нашу державу.

– Тобто, тепер завдяки цим зібраним коштам ви зможете брати участь у турнірах?

– Так, зможемо.

– А скiльки зiбрали коштiв?

– 30 000 тисяч євро.

germanu ukraine beach volleyball

– Чи очікували ви, що європейські країни будуть так допомагати? Наприклад, у класичному волейболі – всі збірні готуються зараз до змагань за рахунок Чехії, Естонії, Хорватії і тд. Пляжників прийняла Німеччина.

– Так очікував, але не думав що на такому високому рівні, для нас створенні всі умови і навіть більше.

– Як ви себе почуваєте психологiчно, фiзично? Бо я так розумiю, що ви не разом з родиною, у краïнi вiйна, ви граєте без зарплатнi, майже за власноï iнiцiативи... ще й тренуєте...

– В цілому, нелегко! Але є наші військові, яким на багато складніше. Зараз багато, хто втратив роботу, тому я не один такий. Те саме і про родину – багато сімей у розлуці. Зараз я хвилююсь тільки за свою маму в ней тяжка хвороба і зараз складний період тому хвилююсь в першу чергу за неї. Те, що треную – мені ця робота подобається, від неї я отримую задоволення.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Sergiy Popov (@sergei1popov)

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от NBO (@newbeachorder)

Відзначимо, що з 19 по 22 травня українські пляжники зіграють на ПроТурі у турецькому місті Кушадаси. Призовий фонд турніру 150 000 доларів (75 000 доларів у кожній сітці).

Фото: facebook.com/PW.Sportphoto.de