Запорізькі волейболістки про плани після перемоги на чемпіонаті Європи U-20.

Запорізькі спортсменки Ангеліна Хміль і Тетяна Лазаренко 19 липня повернулися з Туреччини до Чехії, де живуть та тренуються. Напередодні в турецькому Ізмірі волейболістки здобули "золото" чемпіонату Європи у вікової категорії U-20.

Про враження від перемоги чемпіонки розповіли в інтерв’ю Суспільному.

Для вихованок тренерського подружжя Букіних це вже друга медаль континентальної першості у 2022 році. Після "бронзи" в категорії U-22 українки вибороли "золото" серед спортсменок віком до 20 років. Під час змагань у Туреччині запоріжанки провели сім поєдинків, в яких віддали суперницям лише один сет.

"Якщо дивитись по рахунках, то, на перший погляд, здається, що це було легко. Ні. Погода була не дуже гарною для нас. Був дуже сильний вітер. І було дуже спекотно. Нам потрібно було до цього звикнути. Потрібен був час. Так, програли загалом одну партію, але це було в останній раз", — каже Ангеліна Хміль.

angelina khmil

Найскладнішим матчем на чемпіонаті Тетяна Лазаренко вважає зустріч з іспанками — Наталією Анн та Біні Меліс Ніколау за право грати у півфіналі.

"Це дуже сильна команда, яку ми добре знаємо. Вони нас також. Це були гідні конкурентки. Але так сталося, що вони нам потрапили у чвертьфіналі. Це, напевно, був найскладніший матч, у якому ми боролися просто до кінця", — розповідає Тетяна.

"Ми в першу чергу присвячуємо цю перемогу нашим тренерам, адже завдяки їм ми зуміли досягти таких успіхів. І також нашій Україні. Тому, що зараз це дуже важливо у такі часи. Ми намагаємось усіма силами зробити все, що ми можемо для нашої країни", — додає Ангеліна.

ukraine team

За словами тренерки Любові Букіної, перемога в Ізмірі є одним з підготовчих етапів перед дебютом на чемпіонаті Європи серед дорослих.

"15 серпня ми виїжджаємо до Мюнхена. Там будуть представлені три українські команди. Зараз зіграємо у двох престижних міжнародних турнірах. Потім наприкінці серпня ще один турнір у Бадені. У вересні запланована участь у фінальній стадії чемпіонату України", — розповідає Любов.

Вона також наголошує, що головна мета її підопічних — потрапити на Олімпійські ігри. Щоб отримати такий шанс, їм потрібно набирати якомога більше залікових балів на міжнародних стартах.

ukraine team
Фото: cev.eu