З 16 по 20 серпня в Мюнхені відбудеться чемпіонат Європи з пляжного волейболу-2022.

Цього року одразу три українських жіночі пари стануть учасниками першості континенту: Інна та Ірина Махно, Діана Луніна \ Валентина Давідова, Євгенія Баєва \ Тетяна Лазаренко.

Одна з найдосвідченіших пар Валентина Давідова та Діана Луніна потрапили до групи Е. Там їх суперниками стали пара з Нідерландів, яка є срібним призером чемпіонату Європи-2021 – Стам / Шун, і яка наразі займає перше місце cвітового рейтингу, а також швейцарський дует – Бобнер/Верже-Депре З. та литовський Думабаускайте / Грудзінскайте.

diana lunina

В інтерв’ю сайту volleyball.ua Діана Луніна розповіла, що волейбол став справжньою відрадою у період повномасштабної війни в Україні.

– Діана, як ваш настрій напередодні матчів ЧЄ?

– Відверто кажучи, настрою взагалі немає... Волейбол зараз допомагає психологічно переключиться від того, що відбувається вдома.

– Але все ж таки попереду головний турніру сезону. Як готувалися: тренувальні збори, турніри?

– Підготовка до чемпіонату Європи проходить у Чехії місті Пельгржімов. У свою підготовку включили участь в протурах. В Бельгії зупинилися за крок від "золота". А в Польщі ми вже впевненіше виступили та взяли "золото".

– Які завдання ставите перед собою на ЧЄ?

– Наша мета на чемпіонаті Європи показати, що Україна сильна як у житті, так і у спорті. Як би нас психологічно не ламали, ми все одно гратимемо і боротимемося за перемогу.

Детальний розклад матчів за участю українських пляжників.

diana lunina and valentina davidova

Читайте також інтерв’ю з Інною Махно, яка виступить на першості континенту разом зі своєю рідною сестрою Іриною.

Інна МАХНО: "Хочеться показати красиву гру"

Фото: cev.eu