Запорізька команда по всіх статтях поступилася потужній італійській «Монці».

Відверто кажучи, у цьому протистоянні все стало зрозуміло, коли «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» згодилася обидва матчі провести в Італії. Понюхати єврокубкового пороху та набратися міжнародного досвіду – схоже, саме такими були основні завдання підопічних Ірини Комісарової… 

Перший матч 

«ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ» - «МОНЦА» (Італія) – 0:3

(15:25, 12:25, 7:25)

«Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ»: Грицуняк (1), Харчинська (6), Пугач (3), Савченко (7), Пасс, Лучко (5); Ніколайчук (л), Луханіна (1), Олійник, Луценко, Матвійчук. Тренер – Ірина КОМІСАРОВА.  

«Монца»: Скорупа (1), Коста (10), Данесі (13), Ортолані (2), Мейнерс (17), Скварчіні (7); Бонвічіні (л), Паррок’ялє (л), Обосса (7). Тренер – Массімо ДАДЖЬОНІ).

Судді: Дімачі (Румунія), Грейдер (Швейцарія). 

Тривалість матчу: 53 хв. (19+16+13). 

Кращі гравці (за версією ФВУ): Мейнерс – Савченко. 

17 грудня. Бусто Арсіціо. Palayamamay. 150 глядачів.

Навіть з «голої» статистики стає чудово зрозуміло, що на майданчику не було й натяку на серйозну боротьбу. У кожному сеті італійки швидко вибивали гостей з прийому (одна лише легіонерка з Нідерландів Флурті Мейнерс записала на свій рахунок 7 ейсів із загальних 17 очок!) і надалі спокійно втримували досягнуту перевагу.

Різниця суперниць у класі відчутно давалася взнаки, тож єдине, що «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» може занести до свого активу – це поява на майданчику фактично всіх виконавиць. Сподіваємося, цей досвід обов’язково станеться дівчатам в нагоді у майбутньому.

19 грудня тут же суперниці проведуть другий матч…