Запорізькі волейболістки виказали спроможність не бути на євроарені «дівчатами, що загубилися».

На відміну від першого матчу, у цьому підопічні Ірини Комісарової виявили справжній бійцівський характер і змусили грізних суперниць добряче понервувати. Тож хтозна, чим би все завершилося, відіграй запоріжанки якісніше на прийомі та надійніше – проти Жозефін Обосси… 

Другий матч

«МОНЦА» (Італія) – «ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ» - 3:0 (25:23, 25:19, 25:17)

«Монца»: Коста (5), Хейрман (9), Ді Юліо (3), Мейнерс (10), Скварчіні (9), Обосса (20); Бонвічіні (л), Ортолані (8). Тренер – Массімо ДАДЖЬОНІ.

«Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ»: Грицуняк (2), Харчинська (12), Пугач (10), Савченко (6), Луханіна (6), Лучко (3); Ніколайчук (л), Луценко, Демишина. Тренер – Ірина КОМІСАРОВА. 

Судді: Грейдер (Швейцарія), Дімачі (Румунія).

Тривалість матчу: 68 хв. (23+21+24).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Обосса - Харчинська.

19 грудня. Бусто Арсіціо. Palayamamay. 125 глядачів.

Перший матч – 3:0

orbita

З огляду на дуже легку перемогу у першій зустрічі, наставник «Монци» Массімо Даджньоні, певно, був глибоко переконаний у подібному і в матчі-відповіді. Тож солідно змінив стартовий склад і… відверто не вгадав. Запорізькі волейболістки, наче образившись самі на себе за розгромне фіаско дводенної давнини, цього разу налаштувалися значно серйозніше та незабаром відірвалися у рахунку на чотири пункти. Ксенія Пугач здорово «чохлила» основних бомбардирів італійок – Флурті Мейнерс та Жозефін Обоссу, а зв’язуюча Олена Грицуняк постійною націленістю на разючі скидки не давала спокою чужим блокуючим. Однак запорiжанки забагато помилялися на прийомах, тож у середині сету «Монца» відновила рівновагу, а в кінцівці несподівано «вистрілила» Лаура Хейрман.

У другій партії Обосса «розійшлася» вже не на жарт, однак «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» трималася гідно, і «постріли» Анни Харчинської та Вікторії Савченко тривалий час зберігали інтригу. Аж до локального провалу – 1:6, після якого італійки свого вже не віддали.

Лише у третій партії господарки майданчику швидко втекли у солідний відрив – 9:2, який потім зберігали досить надійно. Таким чином великого дива не сталося, але у будь-якому випадку у цьому матчі, на відміну від провального попереднього, запоріжанки справді заслужили теплих слів…