Запоріжанки поступилися у першому матчі 1\16 фіналу Кубку Виклику 2018\19.

Повернення, після тривалої паузи, запорізької команди на єврокубкову арену її вболівальники очікували з солідною долею оптимізму. Адже чемпіонат Суперліги колектив Володимира Бузаєва розпочав досить вдало, перебуваючи нині на другій сходинці в таблиці. Та й суперник в особі «Невшателя» випав, відверто кажучи, далеко не самий грізний. Однак поїздка «Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ» до Швейцарії виявилася невдалою, хоча все могло скластися значно ліпше, адже у другій та третій партіях запоріжанки вели по 6 очок...

Перший матч

«НЕВШАТЕЛЬ» (Швейцарія) – «ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ» - 3:0

(25:20, 25:17, 25:19)

«Невшатель»: Холт (набрала 9 очок), Халтер (6), Беттендорф (15), Скембрей (17), Жирар (7), П’єретт (1); Дальярд, Стаффельбах, Ленгвейлер (2), С.Трьош. Тренер – Лорен БЕРТОЛАЧЧІ.    

«Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ»: Грицуняк (1), Харчинська (11), Пасс (5), Димар (5), Савченко (5), Лучко (8); Ніколайчук, Дударенко. Тренер – Володимир БУЗАЄВ.

Час матчу: 57 хв. (20+18+19).

Судді: Тейшейра (Португалія), Мітєв (Болгарія).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Скембрей – Харчинська.

29 листопада. Невшатель. Halle de Sports de la Riveraine. 1070 глядачів.

Тріо америкаських виконавиць у складі «Невшателя» – Тіата Скембрей, Джулія Беттендорф і К’яра Холт – одразу ж постаралися вивести підопічних Володимира Бузаєва з психологічної рівноваги, спрямувавши на їхню половину паркету град потужніших ударів. І хоча Ганна Харчинська та Лідія Лучко відповідали гідно, у другій половині стартового сету швейцарська команда зуміла створити вирішальний відрив.

Натомість друга та третя партія, наче під копію, тривалий час складалися на користь запоріжанок. Наші дівчата добре використовували певну неузгодженість дій зв’язуючої Мелін П’єррет з партнерками і карали їх за це досить продуктивно, досягаючи шестиочкових гандикапів – відповідно, 11:5 та 9:3. Та варто було виходити на лінію подачи тій же Скембрей, як все раптово летіло шкереберть. У другому сеті кручені параболи американки дозволили «Невшателю» видати неймовірний ривок – 11:0(!), а в третьому – 5:0, після чого ігрова та психологічна перевага повністю переходили до господарок майданчику. Далі в «Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ» шансів уже не залишалося.

Таким чином, на превеликий жаль, запорізькі волейболістки не впоралися з моральним тиском і, зрештою, не використавши свої шанси, зазнали «сухої» поразки. Втім, це аж ніяк не означає, що у матчі-відповіді у підопічних Володимира Бузаєва нема навіть надій на переконливий реванш. Бо, насправді, якщо добре «підтягнути» якість прийому, то «Невшателю» цілком може прийтися дуже скрутно. Отже, залишаємося оптимістами та віримо, що з дошкульної невдачі наші дівчата зуміють винести належні корисні висновки...