Європейська конфедерація волейболу (ЄКВ) оголосила, що загальний призовий фонд суперфіналу Ліги чемпіонів, який відбудеться 18 травня в Берліні, складе 1,2 млн євро.

По 600 тис євро розіграють фіналісти чоловічого і жіночого турнірів. Це рекордні для Ліги чемпіонів цифри. Про те, скільки конкретно отримають переможці, не повідомляється. За даними російських ЗМІ в минулому сезоні "Зеніт-Казань" отримав від ЄКВ за перемогу в домашньому "Фіналі чотирьох" близько 250 тис євро.

"Такий призовий фонд відображає бажання ЄКВ нагородити кращих гравців і клуби за те, що вони роблять на майданчику і за її межами, - сказав президент організації Александар Борічіч. - Більш того, ці цифри показують унікальний статус суперфіналу Ліги чемпіонів і відображають стратегічну мету нашої конфедерації, зокрема прихильність до підвищення цінності наших головних подій".

Нагадаємо, що вперше в історії фіналів чоловічої та жіночої Ліги чемпіонів пройдуть в один день і на одній арені - берлінському "Макс-Шмеллінг-Холі". Як повідомляють організатори, 53% квитків вже розкуплені, хоча фанати ще не знають, які команди зіграють у фіналах. Вартість квитків - від 12,5 до 130 євро. Місткість арени - 9,5 тис глядачів.

Нагадаємо, що в півфіналах чоловічої Ліги чемпіонів зіграють "Зеніт-Казань" (Росія) - "Перуджа" (Італія), "Скра" (Польща) - "Чивітанова" (Італія), за вихід у фінал жіночого турніру поборються "Вакіфбанк" ( Туреччина) - "Новара" (Італія), "Конеліано" (Італія) - "Фенербахче" (Туреччина). Перші півфінальні матчі відбудуться 2-4 квітня. Посилання на відео-трансляції ігор ви зможете знайти на сайті volleyball.ua.