Результати жеребкування Ліги чемпіонів здивували весь волейбольний світ України, адже доля звела українські клуби "Прометей" та "Хімік" в першому кваліфікаційному раунді найпрестижнішого європейського турніру.

Головний тренер «червоно-білих» Андрій Романович залишився задоволеним жеребкуванням.

- Засмучує тільки одне, що дві українські команди зійшлися вже на першому етапі. Було б краще, якби ми грали з «Хіміком» у другому раунді змагань, тоді хоча б одна українська команда вже точно потрапила до групового етапу Ліги чемпіонів. А так жереб непоганий, адже ми могли потрапити на одного з грандів європейського волейболу: «Динамо», «ЛКС», «Штутгарт» чи «Скандіччі». «Хімік» – нормальний суперник, якого нам під силу пройти. Це буде цікаве дербі для української публіки.

champions league

Цього сезону СК «Прометей» свої домашні поєдинки в єврокубках проводитиме в запорізькому Палаці спорту «Юність». У свою чергу «Хімік» гратиме на рідному для себе майданчику ФСК «Олімп». Проте, за словами Андрія Васильовича, все вирішує майстерність, а не місце проведення матчу:

- Хто краще грає у волейбол, той і перемагає. «Хімік» – це дуже хороша команда. На їхньому боці зіграність, бо вже другий сезон вони гратимуть тим же складом. Також вони мають досвід виступів у Лізі чемпіонів. Втім, у нас теж є свої козирі – гравці з міжнародний досвідом: Лора Китипова, Анастасія Крайдуба та інші.

«Прометей» з «Хіміком» у вересні проведуть три гри: одну в рамках чемпіонату України та ще дві в Лізі чемпіонів. До того ж суперники зустрінуться в битві за Суперкубок 24 жовтня в місті Городок.

- Якщо матчі будуть цікавими, то їх хотітиметься дивитися ще й ще. Український борщ люди їдять усе життя й не втомлюються від нього. Якщо в цих іграх у нас вийде український борщ, то вболівальникам така кількість матчів між «Прометеєм» та «Хіміком» буде тільки за щастя, - заявив Андрій Романович.