Білоруська "Мінчанка" не зіграє матч першого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів з німецьким "Штутгартом" через коронавірус, який був виявлений в однієї з волейболісток клубу.

Згідно з чинним положенням Європейської конфедерації волейболу (ЄКВ) наявність позитивного COVID-19-тесту у члена делегації може стати поважною причиною неприбуття на матч. В цьому випадку команда звільняється від штрафів і санкцій.

Команді буде зараховано технічну поразку.

"Згідно з нашим внутрішнім білоруським приписами, команда сідає на карантин в термін до 14 днів. Останній раз команда контактувала з носієм вірусу вчора. Якщо наступні тести будуть негативними, карантин може бути скорочений. Ситуація може змінитися. Ми не виключаємо, що тест, який виявився позитивним, може бути помилковим. Всі гравці відчувають себе дуже добре, ніяких симптомів ні у кого немає. Команда буде тестуватися ще раз",– йдеться у повідомленні прес-служби білоруського клубу "Мінчанка".

Боротьбу на єврокубковій арені "Мінчанка" продовжить в Кубку ЄКВ. Згідно з регламентом ЄКВ участь білоруської команди почнеться зі стадії 1/16 фіналу домашнім матчем проти угорської "Fatum NYÍREGYHÁZA" 10 листопада.

Також будуть скасовані найближчі тури "Мінчанки" в чемпіонаті Росії. Шляхом перенесення ігор або технічною поразкою – це рішення буде прийнято спеціальною нарадою керівництва Всеросійської федерації волейболу найближчим часом.

Аналогічна ситуація у стані чоловічої хорватської команди "Младость".