Вирішальні матчі чоловічої і жіночої Ліги чемпіонів 1 травня відбудуться в італійському місті Верона на "Форум Арені".

Вперше Європейська конфедерація волейболу визначила переможців Ліги чемпіонів у форматі суперфіналів в 2019 році в Берліні. Там же повинні були визначитися чемпіони і в 2020 році, але через пандемію коронавіруса турнір не був завершений, а від проведення суперфіналів в 2021 році німецька столиця відмовилася.

Прийняти вирішальні матчі в цьому році зголосилася Федерація волейболу Італії, тим більше в плей-офф чоловічої Ліги чемпіонів грають вісім (4 чолових та 4 жіночих) італійських клубів і велика ймовірність, що вони будуть представлені в суперфіналі.

"Форум Арена" (або PalaOlimpia Verona) в місті Ромео і Джульєтти в 2010 році приймала матчі чоловічого чемпіонату світу. Арена вміщує 5350 глядачів.

forum arena verona italy

"У цей особливий момент наша волейбольна сім'я не могла і мріяти про кращих партнерів, ніж італійська федерація волейболу для проведення унікальних суперфіналів, – заявив президент ЄКВ Александар Борічіч. – Хочу подякувати керівництву федерації, а також місцевому організаційному комітету у Вероні за їх готовність провести такий великий захід навіть в такі важкі часи. Упевнений, що разом ми зможемо влаштувати шоу. Ми будемо робити це за допомогою кращих волейболістів світу, пригощаючи уболівальників волейболом найвищого рівня".

Відзначимо, що в цьому році переможці Ліги чемпіонів отримають чеки на 500 тисяч євро, а фіналісти – на 250 тисяч.

superfinals league chmpions 2021 volleyball
Фото: cev.eu