Сьогодні у Стамбулі українська команда СК "Прометей" провела матч 5-го туру Ліги чемпіонів-2022.

За рішенням Європейської конфедерації волейболу (ЄКВ) команди зіграли свої очні поєдинки на нейтральній території. Перший матч відбувся у Мінську. Місцем проведення другого матчу "Прометея" з "Локомотивом" став турецький Стамбул.

Підопічні Івана Петкова поступилися російській команді "Локомотив" з рахунком 1:3.

Програвши перший сет, українська команди виправила помилки та вели в ході другої партії 14:7. Але суперниці змогли переломити хід поєдинку та вирвали перемогу у сеті - 25:27. У наступній партії на майданчику стамбульської арени Burhan Felek Voleybol Salonu домінували саме волейболістки СК "Прометей" - 25:19. Втім, продовжити свій успіх їм не вдалося - перемогу у четвертому сеті та у матчі здобула команда з Калінінграду.

Ліга чемпіонів 2021-2022. Жінки. Груповий раунд. 5-ий тур

3 лютого, четвер

СК Прометей (Слобожанське, Україна) - Локомотив (Калінінград, Росія)

1:3 (18:25, 25:27, 25:19, 21:25)

Відео матчу

Статистика матчу

Найрезультативнішим гравцем матчу стала Хейді Казанова. Вона набрала 27 очок. В складі російської команди відзначилася Ірина Воронкова - 23 очки. Її ЄКВ визнала найціннішим гравцем поєдинку.

Як ми вже повідомляли, український клуб СК "Прометей" втратив будь-які шанси на вихід у плей-оф престижного турніру ще у попередньому турі. Зараз команда з Дніпропетровської області посідає останню сходинку групи А.

Турнірне становище у групі А

cl