5 травня у турецькому місті Анталія відбувся Суперфінал чоловічого розіграшу Ліги чемпіонів-2024.

Волейболісти “ італійського Трентіно” у фіналі Ліги чемпіонів з рахунком 3:0 обіграли польський “Ястшембський” і через 13 років повернули собі звання найсильнішої команди Європи.

“Трентіно” стало переможцем Ліги чемпіонів вчетверте в історії (2009, 2010, 2011, 2024). 2021 та 2022 року італійська команда у вирішальних матчах поступалася польській “Заксі”. Разом із трофеєм гравці “Трентіно” здобули чек на 500 тисяч євро. “Ястшембські” за вихід у фінал заробив 250 тисяч євро.

“Рівно два місяці тому я вийшов із операційної та міг лише мріяти про таку радість, як сьогодні. Велике дякую всій команді. Я особливо вдячний своєму партнеру по команді Алессандро Аквароні, а також медичному штабу, який повернув мене на майданчик”, – сказав пасуючий “Трентіно” Рікардо Сбертолі після тріумфу.

rikardo sbertoli

“Мені скоро 37 років. Можливо, це мій останній шанс підняти цей кубок. Ми заслужили цей трофей. Ми трохи хвилювалися після плей-оф, який провели не на високому рівні, але ми добре підготувалися до цього фіналу та домінували від першого до останнього м'яча”, – сказав капітан “Трентіно” Марко Подрашчанин.

marko podraschanun

“Я можу охарактеризувати цей матч двома словами – повний параліч. Суперник не показав нічого особливого. Просто ми так погано грали, не показали навіть 50% свого волейболу. Це виглядало так, ніби ми переживали агонію”, – сказав після матчу український блокуючий “Ястшембські” Юрій Гладир.

yuriy hladyr

Фото: cev.eufacebook.com/KlubJW