Вперше в історії України в цьому році проводиться чемпіонат з волейболу серед загальноосвітніх шкіл. Регламент затверджений Міністерством освіти України, Міністерством молоді та спорту України, а так само Федерацією волейболу України.

Будучи ініціаторами наради, яка проводилася Департаментом освіти, науки, молоді і спорту в місті Києві з представниками районних методичних рекомендацій АДВУ переконалась в тому, що в школах практично нічого не знають про проведення даного заходу. Ситуація в регіонах не відрізняється від Київської.

Займаючись цим проектом АДВУ прийшла до висновку, що далеко не всім в нашій країні цікава організація такого масштабного чемпіонату (500000 тис. учасників, 100 команд шкільних візьмуть участь у фіналі). Вчителям фізкультури за додаткову організаційну роботу доплачувати до зарплати ніхто нічого не буде, ініціатива директорів шкіл - це з області фантастики, чиновнику в департаменті або відділенні освіти - чергова навантаження, ігрових залів відповідних для волейболу не вистачає і т.д. Ми продовжуємо натрапляти на тихий саботаж, виражений в бездіяльності і байдужості, що може привести до зриву заходу.

Федерація волейболу України, Асоціація дитячого волейболу України звертаються до любителів волейболу, вчителів фізичної культури, тренерів, суддів, гравців і всім кому, не байдужі наші діти! Проявіть ініціативу, що самоорганізуються, змусьте чиновників на місцях і директорів шкіл включитися в роботу.
Сподіваємось на Вашу допомогу і підтримку. Адже тільки разом ми - сила, яку ніщо не зупинить на шляху до цільових завдань і звершень!

З Регламентом змагань можна ознайомитися ТУТ та на сторiнцi facebook.