У Києві стартували історичні фінальні змагання Шкільної ліги волейболу.

Як ми вже повідомляли, всеукраїнський турнір серед дітей-аматорів шкільного віку - це ноу-хау, запропоноване головою Асоціації дитячого волейболу України Вадимом Тищенко. На щастя, до нього цілком адекватно поставилося керівництво ФВУ, Міністерства освіти і науки України, Мінмолодьспорту та Національного олімпійського комітету. А головне - велике схвалення така ініціатива викликала у Міжнародній федерації волейболу. Тож, можна сказати, зусиллями одних та за всебічної підтримки других, дебютний турнір із проекту перетворився на реальність. І ось на фінальні змагання, ареною яких стали спеціально підготовлені корти гостинної Міжнародної тенісної академії, що в столичній Пущі-Водиці, зібралися більше шестисот (!) учасників із 24 областей країни та Києва...

Урочисте відкриття, за допомогою запальних виступів дитячо-юнацьких творчих колективів, перетворилося на таку собі виставу, що сприяло підвищенню у дітей і без того по-справжньому святкового настрою. Особливо ж вразило, як переповнений зал, як кажуть, від мала до велика, разом із почесними гостями, жваво співав Гімн України, і це єднання, нема сумнівів, допомогло ще більше відчути неординарність грандіозної події.

Підкреслювали це у своїх промовах і ті самі почесні гості...

- Зараз ви всі перегортаєте нову сторінку в історії вітчизняного волейболу, - зауважив президент ФВУ Михайло МЕЛЬНИК. - Адже ніколи раніше змагання такого рангу і розмаху в нашій країні не проводилися. Особливо ж приємно бачити зараз не вихованців спеціалізованих ДЮСШ чи відповідних секцій, а, так би мовити, рядових учніх загальноосвітніх шкіл, які, тим не менш, по-справжньому люблять цей прекрасний вид спорту. І нехай далеко не всім судилося стати майбутніми призерами цих змагань, а також новими зірками волейболу, насправді сьогодні переможцями серед вас є всі без винятку! Адже сам цей крок - не спокусится, пробачте за порівняння, різноманітними компьютерними іграми або іншими малорухливими справами, а вибрати волейбол - це вже велика перемога кожного над самим собою. І саме таким рішучим та волевим особистостям, зрештою, підкоряються не тільки спортивні вершини, але й будь-які інші, і саме таким посміхається пані Фортуна. Ну, а поки бажаю, щоби протягом цих трьох змагальних днів вона посміхалася на ігрових майданчиках справді найсильнішим та найспритнішим!

fvu

Залишається додати, що медалі кубки та спеціальні призи учасники змагань виборюватимуть серед хлопців і дівчат у двох вікових категоріях: 2000 р.н і молодші та 2003 р.н. і молодші. А вже завтра, до речі, серед глядачів буде перебувати й один із керівників Департаменту розвитку волейболу при Міжнародній федерації волейболу, котрий спеціально прилетів до Києва. Тож нехай юним волейболістам цей факт послужить додатковим стимулом!

shkilna liga