Першими чемпіонами Шкільної волейбольної ліги стали представники Полтавської, Черкаської та Львівської областей.

Чотири дні неймовірних за накалом боротьби поєдинків на шикарних майданчиках Міжнародної тенісної академії, нові знайомства і незабутні враження - усе це перша в історії Незалежної України Шкільна волейбольна ліга. 65 команд, понад 600 учасників, 80 волонтерів-студентів Національного університету фізичного виховання та спорту і Університету імені Бориса Грінченка, кваліфікований суддівський корпус, титуловані і заслужені тренерські кадри, підтримка від Федерації волейболу України, Мінмолодьспорту, Міносвіти та Національного олімпійського Комітету - усе це зробило нинішні змагання турніром державного значення. Свято волейболу у Пущі-Водиці насправді вдалося, і це підтвердить будь-який учасник незалежно від того, яке місце здобула його команда.

divchata

Турнір проходив у двох віковик категоріях - 2003 року народження і молодші та 2000 року народження і молодші. Серед наймолодших перемоги здобули: у юнаків - представники Львівської області, а у дівчат - школярки Полтавської області. Неймовірними за накалом виявилися ігри у старших вікових категоріях. Хіба можна було спрогнозувати, що черкащанки, після того, як потрапили у сітку "лузерів", дійдуть до головного фіналу і виграють цей турнір? Особливо складно було у це повірити після того, як у поєдинку за вихід до півфіналу проти представниць вінницького регіону вони, програши першу партію, поступалися суперницям й у другій - 19:24. Проте знайшли в собі сили, дістали опоненток у рахунку, вирвали перемогу у вирішальній другій партії - 30:28, виграли на тай-брейку та, зрештою, стали переможницями Шкільної волейбольної ліги: у фіналі черкащанки здолали сильну команду Полтавської області.

divcahat

У юнаків у старшій віковій категорії без поразок турнірним шляхом пройшли школярі Полтавської області, в складі яких виділявся гравець Суперліги із лубненського "Фаворита", двометровий велетень Євген Політько. Із ним залюбки фотографувалися і учасники змагань, і навіть судді, а його команда виявилася найсильнішою на турнірі.

politko i tishenko

Зазвичай, після подібних турнірів кількість охочих займатися спортом зростає швидкими темпами. Учасники змагань роз'їхалися із незабутніми враженнями для того, щоби, кому вік дозволить, повернутися на подібний турнір через рік.