1-й тур триває… 14-17 і 19-21 листопада, коли юні волейболісти відпочивали, юні волейболістки зійшлися між собою не на жарт.

У рамках цього туру з 14 по 17 листопада п’ять команд дівчат 2007 р. н. мірялися своїми силами у Чернівцях. Ці дні були безперечно не фартовими для дівчаток з Житомира (ДВК «Полісянка») – вони продули усім своїм суперницям, і з нулем очок посіли останню турнірну сходинку. Втім, хоча найближчі сусідки житомирянок із чернівецької «ДЮСШ №4-Гімназія №7» випередили їх аж на 4 очки, четверте, передостаннє, місце – теж явно не комільфо. Особливо, коли це твій домашній турнір...

Набравши 7 очок, білоцерківчанки КЗБМР ДЮСШ №2 впевнено посіли третє місце. На очко більше здобули юні волейболістки костопілької ДЮСШ, що в Рівненській області. А неперевершеними виявилися дівчатка з містечка, яке і на мапі не відшукати, щоправда, з милозвучною назвою – Калинівка (Вінницька обл.): юні вихованки тамтешньої ДЮСШ «Аванґард» і виграли у всіх, і грою своєю замилували вболівальників, і набравши 11 очок, посіли перше місце. Молодці!

А 19-21 листопада на майданчику у Полтаві аж курява стояла! 8 дівчачих команд, також 2007 р. н., образно кажучи, грали м’язами, змагаючись «стінка на стінку». І хоча тут обійшлося без вимірювання коефіцієнту забитих/пропущених м’ячів – тобто, не було однакової кількості очок, тим не менш, повторимося, боротьба вийшла запеклою. Тож, по-порядку, починаючи ззаду…

dit kiga

З одним очком, задніх тут пасуть черкащанки (КДЮСШ №1). На одне очко їх випередили чергівчанки (ЧОКДЮСШ-ДЮСШ «Чернігів»). А їх, у свою чергу, і теж на одне очко, випередили дівчатка-вихованки ДЮСШ крихітного селища з промовистою назвою Близнюки (Харківська обл.). Близнючанок, знову ж таки, на одно очко, «накрили» «Дніпровські хвилі» із Світловодська, що в Кіровоградській обл.

А от дівчата із запорізької ДЮСШ «Орбіта», перервавши це «одноочкове» зростання, відірвалися від світловодчанок аж на 4 пункти – 8 очок. Але від них знову розпочався «чих-пих» – команди, аж до першого місця, випереджали одна одну з різницею лише на крок: 9 очок – у ДЮСШ із Прилук, що в Чернігівській обл.; 10 очок – у ще одних запоріжанок («ОДЮСШ-Спортінтернат»). І тріумфаторки з КЗ «Полтавська СДЮСШОР №2, набравши, як нескладно здогадатися, на одне очко більше від представниць Запоріжжя, з 11-ма очками «видерлися» на перше місце.

Ось такий захопливий «калейдоскоп» на волейбольному майданчику відбувся у Полтаві...