На лідерських позиціях розташувалися представники досить широкої волейбольної географії.

21-24 листопада у Бахмуті, Чернігові та Полтаві вирували зовсім не дитячі волейбольні пристрасті. Там кожен прагнув максимального результату за підсумками 1-го туру чемпіонату «Дитячої ліги»…

Розпочнемо з Бахмута. Тут чотири команди хлопців 2006 р. н. досхочу потішили, передовсім, місцевих уболівальників – вихованці тамтешньої КДЮСШ №1 і всі ігри виграли, і не програли жодної. І, звісно, найбільше очок набрали – 9, заслужено посівши перше місце. Слідом за ними але з чималим «очковим» відставанням (5 очок) – полтавці з КЗ СДЮСШОР № 2. На третьому та четвертому місцях команди з однаковою кількістю очок – по 2. І по дві партії вони спромоглися виграти. Але збірній Дніпра «пощастило» програти п’ять партій, тоді як хлопці з первомайської ДЮСШ (Харківська обл.) програли шість. Відтак, дніпровці видерлися на третє місце, а первомайці нікуди не видерлися.

«Полтавська битва»… А інакше й не назвати те, що творилося у цьому зазвичай тихому центрально-українському облцентрі в означені вище дні. Аж десять команд азартних хлопчаків 2004 р. н. зійшлися в запеклих баталіях. Зрештою, в аутсайдерах тут опинилися столичні хлопці з ДЮСШ з «невезучим» номером – 13 та двома очками. По три очки «вигризли» дві команди: одна - з Жашківа на Черкащині, друга – з ДЮСШ такого ж за чисельністю, як Жашків, містечка Овруч. Але співвідношення виграних партій було явно не на користь юних жашківців, відтак вони посіли дев’яту сходинку турнірної таблиці, а овручани – восьму. Хоча сам факт, що волейболісти з Жашківа є вихованцями тамтешньої школи №1 - вірогідно, там і своєї спортшколи немає – їхнє, не останнє місце, переможного вартує. Втім, як і здобуток волейболістів з Овруча – містечка, що й на мапі не відразу віднайдеш. Втім, досить лірики! Тим більше, що, чим вище турнірною драбиною, тим запекліше стає… Лише на один пункт наших «триочників» обійшли полтавці, власне, господарі турніру з КЗ СДЮСШОР №2 – вони, з 4-ма очками, посіли сьоме місце. Шосте місце і 5 очок – за черкасцями з КДЮСШ №1.

А ось тут розпочинається реальний очковий відрив! На 4 очки представників Черкас випередив харківський «Локомотив»: цих очок у нього аж 9 – п’яте місце. На одне очко пацанів-«залізничників» обійшли хлопці з Чернівців (ДЮСШ №4) і посіли четверте місце.

…Ви чули щось про Нетішин? А про Сокаль? Перше містечко «загубилося» десь у Хмельницькій області, друге – у Львівській. Тепер, завдяки юним тамтешнім волейболістам, про ці населені пункти взнає вся Україна! Знову лірика? А чом би й ні, особливо, коли ці спортсмени «рвуть» представників іменитих спортшкіл крупних міст?! Отже, нетішинці та сокальці «загребли» аж по 12 очок. І навіть співвідношення партій (у обох по 8/2) не змогло роз’єднати їхні «дружні обійми» - довелося ділити кількість забитих м’ячів на кількість пропущених. І хоча нетішинці їх загатили більше сокальців: 248 і 234 відповідно, зате проґавили 192, тоді як сокальці – лише 149. Тож, Нетішин – третє місце, Сокаль – друге. Та тих і тих, і взагалі, усіх примирив Тернопіль. Команда тамтешньої КДЮСШ №1, не отримавши жодної поразки, вигравши десять партій з десяти можливих, завоювавши аж 15 очок, виборола цілком заслужене перше місце!

dit liga

Також у Чернігові, але з 22 листопада, і також «стінка на стінку» гамселилися сім хлопчачих команд 2006 р. н. Тут аутсайдерам, що набрали по 3 очки, було значно комфортніше, аніж київському аутсайдерові-одинакові у Полтаві – у Чернігові таких виявилось аж троє. Та, все ж, його величність коефіцієнт виграних і програних партій воздав усім по заслугах. Таким чином, тернопільці КДЮСШ №1 опинилися на найнижчій, сьомій сходинці цього «хіт-параду», шосте місце за киянами КСЛІ, а найрезультивнішою в цьому списку «ззаду» виявилася команда прилуцької ДЮСШ (Чернігівська обл.) – п’яте місце. Вище на одну сходинку, одноосібно з 5-ма очками, розташувалася команда ДЮСШ з Ірпеня. Третє місце із 6-ма очками виборола збірна Вінницької області «Вінниччина». На одно очко більше та друге місце «вигризли» лучани КДЮСШ №1. І нарешті – перше місце! Його посіли господарі турніру з КДЮСШ №2, вигравши у всіх та набравши 9 очок.

dit liga