Згадуємо команди, які найбільше відзначилися у стартових іграх змагань.

Від 30 листопада, в рамках чемпіонату України з волейболу у «Дитячій лізі», з ігор дівчат 2003 р. н. у Білій Церкві, стартував 2-й тур. А поки вони там змагаються, саме час пригадати баталії туру 1-го - відзначити і похвалити найрезультативніші команди. Ми навмисне розповімо тільки про  «медалістів», тобто, перелічимо команди, що посіли у своїх вікових групах перших три місця. Якщо ж сума очок однакова – назвемо й ті колективи, котрі поступилися лідерам лише сумою коефіцієнтів. 

Чому лише вони? Бо юнаків і юнок, які захопилися волейболом, «Дитяча ліга» налічує 116 команд (59 дівочих і 57 хлопчачих) – поки їх усіх перелічиш, то й 2-й тур закінчиться. А ще це має стати стимулом для тих, хто опинився нижче від лідерів турнірної таблиці. Можливо, надалі у них розбурхається здоровий спортивний егоїзм, і запалає бажання незабаром самим опинитися у почесному авангарді... 

Отже, розпочнемо з найстарших, і за «джентльменським» правилом – з дівчат 2003 р. н. За результатами ігор 1-го туру перше місце для себе вибороли юнки харківського ХОВУФКС, набравши 12 очок. Та от заковика – рівно ж стільки у збірної Білої Церкви. І лише гірший коефіцієнт змістив білоцерківчанок на другу позицію. Колективи на третьому та четвертому місцях також «розтасував» коефіцієнт: у землячок білоцерківчанок зі «Спортліцею» і у ДЮСШ з Ірпеня (Київська обл.) по 9 очок. Але коефіцієнт у «ліцеїсток» вищий.

Тепер – волейболістки 2005 р. н. Тут дівчатка з ДЮСШ м. Стрия (Львівська обл.) майку лідера, із 12-ма очками, одягли на себе одноосібно. А от друге і третє місця поділили між собою гравчині з однієї області – Запорізької. Та команда із самого облцентру – ДЮСШ «Орбіта-«Спортінтернат» – випередила ДЮСШ ВП ЗАЕС із Енергодара завдяки коефіцієнту.

Далі – дівчатка 2006 р. н. У цій групі не було рівних кременчужанкам із СК «Нафтохімік» – у них 14 очок. Друге місце також безкомпромісно – із 12-ма очками – здобули тернопільчанки з ДЮСШ-ТНЕУ. А ось третє, четверте та навіть п’яте місця довелося визначати коефіцієнтові. Бо у білоцерківського «Спортліцею»-ДЮСШ №1, збірної Чернігівської області та ірпінської ДЮСШ нарахувалося по 9 очок. Так вони, відповідно, й розташувалися у таблиці.

Тепер – хлопці… 2003 р. н. У цій категорії, взагалі, повний «фарш» - у перших трьох команд по 9 очок. Причому перше і друге місця визначив мізерний коефіцієнтний розрив: у київського КСЛІ-1 він дорівнює 1,587, а у запорізького «Мотор»-ЗОДЮСШ – 1,507. Від них (1,162) «значно» відстала КДЮСШ №1 з Бахмута (Донецька обл.).

ksli

Зате тернопільці 2004 р. н. із КДЮСШ №1, набравши аж 15 очок, ділити перше місце ні з ким не забажали. А от юнаків із таких крихітних містечок, як Сокаль (так і команда називається) на Львівщині і КДЮСШ м. Нетішин на Хмельниччині – по 12 очок. Відтак, друге і третє місця довелося ділити все тому ж коефіцієнтові – у галичан він виявився більшим.

Непримиримість між собою продемонстрували лідери аж чотирьох команд юнаків 2005 р. н. - вони  «вигризли» собі по 9 очок. Причому між збірною Херсонської області з Нової Каховки і у столичної КСЛІ виявився мізерний розрив у коефіцієнтах – 1,476 і 1,462 відповідно. Відповідно й перше місце - за новокаховцями, друге – за киянами. Лучани КДЮСШ №1, з коефіцієнтом 1,358 – треті. А теж «дев’ятиочковим» львів’янам (ЛДЮСШ «Енергетик») довелося задовольнитися четвертим місцем.

dit liga

По 9 очок набрали і дві команди хлопців 2006 р. н. – КДЮСШ №1 з Бахмута, що на Донеччині, і КНПЗ КДЮСШ №2 із Чернігова. Бахмутці обійшли «коефіцієнтно» чернігівців і вибороли перше місце. Чернігівці – другі. Юні лучани, пропустивши своїх найближчих суперників на два очки, із сімома балами одноосібно вмостилися на третьому місці.  

P.S. Про результати ігор 1-го туру серед дівчаток 2004 та 2007 р. н. та хлопчиків 2007 р. н. буде окрема розповідь…