У трьох містах України відбулися матчі 2-го туру у різних вікових категоріях.

Чернігів. Тут боролися чотири команди дівчат 2006 р.н. Утім, боролися – то не про всіх, оскільки дівчата збірної Житомирської області все програли «в суху». Із значним відривом від них, із однією програною грою та однією партією, здобувши 5 очок, на третьому місці розташувався «Спортліцей-ДЮСШ №1» з Білої Церкви. Із 6-ма очками, на сходинці вище – київська ДЮСШ №10. Нарешті, набравши 7 очок з одним «партійним» програшем, на лаврах почили господарки турніру – ЧОК ДЮСШ «Чернігів».   

Запоріжжя. Тут «схрестили шпаги» між собою чотири команди дівчат 2005 р.н. Найбільше поталанило, як і слід було очікувати, господаркам змагань. Причому, одразу обом. Щоправда, перші – не дуже-то й господарки – дівчата з Енергодара, що територіально належить до Запорізької області (ДЮСШ ОП ЗАЕС). А от другі – із Запоріжжя безпосередньо (ДЮСШ «Орбіта-Спортінтернат»). Що цікаво, і очок вони однакову кількість набрали – по 7. Та от у тих, котрі «не дуже-то й господарки», виявилося на одну виграшну партію більше. Тож, Енергодар – перше місце, Запоріжжя – друге.

Аутсайдерки, як і авангардівки, теж виявились землячками – з Харківщини: ХОВУФКС із 4-ма очками стало третім, а ДЮСШ з Первомайська з нулем очок замкнула турнірну таблицю.

Кременчук. Тут мали би зійтися вісім команд юнок 2005 р. н., але, на жаль, збірна Житомирської області до місця проведення змагань не дісталася. Причиною головний тренер Михайло Олендер назвав непорозуміння зі спортивними чиновниками облдержадміністрації, котрі не виділили гроші на поїздку юних волейболісток.

У підсумку команда ДЮСШ Стрия (Львівська обл.) «захапала» все – чотири чисті перемоги – 12 очок і перше місце. А от поміж полтавками (КЗ Полтавська СДЮШОР №2) і канівками (ДВК «Вікторія») сталася «заруба»: і очок по 9, і співвідношення партій однакове - 6:2. Так що ділити довелося м’ячі. Лише таким чином вдалося встановити: полтавки посіли друге місце, канівки – третє.

На одне очко менше набралося у киянок з ДЮСШ №5 – четверте місце. Господарки ж змагань із кременчуцької КДЮСШ №2 виявилися справжніми скромницями: вони, здобувши лише дві перемоги, тихесенько «присіли» на п’яте місце.

На шостій позиції розмістилася Чернівецька обласна ДЮСШ. А дівчатка КЛІСП із Костополя (Рівненська обл.), зазнавши чотирьох «чистих» поразок, опинилися на сьомому місці.

Збірній же Житомирської області «пришили» останнє восьме місце і нарахували 4 очки. Щоправда, зі знаком мінус. Так буває, коли команда не з’являється на змагання – такий собі штраф…