Італійська "Перуджа" на своєму офіційному сайті оголосила, що не братиме участі в клубному чемпіонаті світу через небажання платити внесок.

"Найсильніші клуби континентів потрапляють на турнір автоматично. Решта п'ять місць - для тих, хто заплатить реєстраційний внесок рекламному агентству з Варшави, а не міжнародні федерації волейболу. "Перуджа" вважає недоцільним вкладати ресурси в турнір, в якому вона і так заслуговує участі. Крім того, клуб не вважає правильним витрачати гроші і енергію на так званий клубний чемпіонат світу, в якому економічний фактор має більше значення, ніж спортивний", - йдеться в заяві керівництва клубу.

Відзначимо, що "Перуджа" за підсумками сезону 2017/18 стала бронзовим призером Ліги чемпіонів і могла потрапити в турнір тільки завдяки wild card.

У 2017 році президент міжнародної федерації волейболу (ФІВБ) Арі Граса підписав 3-річний контракт з польським спортивним маркетинговим агентством Between Sports на проведення клубного чемпіонату світу. Агентство має право визначати додаткових учасників комерційного турніру за власним бажанням.

Гарантовані місця на клубному чемпіонаті світу отримує польський клуб-організатор, а також переможці континентальних турнірів. Зараз це казанський "Зеніт", бразильський клуб "Крузейро" і іранський "Сармаех". Ще дві путівки на турнір в минулому році розподілялися по світовому рейтингу країн. Так відібрали італійська "Лубе Чивітанова" і аргентинський "Болівар". Два клуби отримали wild card - польська "Скра" і китайський "Шанхай".

Очікувалося, що італійський клуб отримає wild card від організаторів, оскільки майбутній гравець збірної Польщі Вільфредо Леон здатний залучити додатковий інтерес до турніру.

vilfredo leonvilfredo leon presentation

Фото sirsafetyperugia.it