Чинний переможець Ліги чемпіонів – польська "Закса" – розглядає варіант відмови від участі у клубному чемпіонаті світу, який на початку грудня пройде у Бразилії.

"Турнір створює більше проблем, ніж приносить користь. Участь у ньому для нас практично неможлива", – заявив президент польського клубу Себастьян Свідерський.

У "Заксі" нарікають на перевантажений календар. Турнір у бразильському Бетіні пройде з 8 по 12 грудня. При цьому на 11 грудня у команди Георге Крецу заплановано матч чемпіонату Польщі з "Ольштином", а на 14 грудня – гостьова зустріч Ліги чемпіонів із новосибірським "Локомотивом".

"Дати клубного ЧС викликають величезні труднощі. Між Бразилією та Новосибірськом не тільки величезна відстань, а й велика різниця у часі та температурі. Нам потрібно перенести не лише матч Ліги чемпіонів, а й дві гри у польській лізі", – сказав Свідерський в інтерв'ю Przeglad Sportowy.

Крім "Закси" на клубному чемпіонаті світу мають зіграти фіналіст європейської Ліги чемпіонів минулого сезону – італійське "Трентіно", найсильніший клуб Азії іранський "Сірджан", чемпіон Бразилії "Фунвік", а також фіналісти останнього клубного чемпіонату Південної Америки – бразильське "Крузейро" і аргентинський "Сан-Хуан". Чинний переможець змагань італійська "Чивітанова" на турнір не була запрошена.

Спочатку команди зіграють в двох групах, а потім по дві кращі команди вийдуть до півфіналу. Фіналісти розіграють золоті та срібні нагороди. Команди, які програли в 1\2 фіналу - бронзу.

Переможцями турніру в різні роки ставали італійські команди "Трентіно" (2009, 2010, 2011, 2012, 2018) і "Чивітанова" (2019), бразильське "Крузейро" (2013, 2015, 2016), російські клуби "Бєлогор'є" (2014) та "Зеніт-Казань" (2017).