Італійська "Чивітанова" стала шостим учасником клубного чемпіонату світу, який 7-11 грудня пройде у бразильському Бетіні.

Нагадаємо, що спочатку чинного переможця турніру не запросили до Бразилії через спортивний принцип. Європу мали представити фіналісти Ліги чемпіонів – польська "Закса" та італійське "Трентіно".

Проте польський клуб відмовився від участі у клубному чемпіонаті світу через логістичні проблеми. "Чивітанова" погодилася замінити "Заксу". Хоча 5 грудня "Чивітанова" прийме "Таранто", а 15 грудня у гостях зіграє матч Ліги чемпіонів із "Марібором".

У 2019 році "Чивітанова" у фіналі клубного чемпіонату світу з рахунком 3:1 обіграла "Крузейро". В 2020 році турнір не проводився через пандемію коронавірусу.

Крім "Чивітанови" та "Трентіно", на клубному зіграють найсильніший клуб Азії іранський "Сірджан", чемпіон Бразилії "Фунвік", а також фіналісти останнього клубного чемпіонату Південної Америки - бразильське "Крузейро" та аргентинський "Сан-Хуан".

Спочатку команди зіграють в двох групах, а потім по дві кращі команди вийдуть до півфіналу. Фіналісти розіграють золоті та срібні нагороди. Команди, які програли в 1\2 фіналу – "бронзу".

Переможцями турніру в різні роки ставали італійські команди "Трентіно" (2009, 2010, 2011, 2012, 2018) і "Чивітанова" (2019), бразильське "Крузейро" (2013, 2015, 2016), російські клуби "Бєлогор'є" (2014) та "Зеніт-Казань" (2017).

Жіночий клубний чемпіонат світу пройде 15–19 грудня в Анкарі. За перемогу змагатимуться турецькі команди "Фенербахче" і "Вакіфбанк", італійський клуб "Конельяно", бразильські колективи "Мінас" та "Прайа Клуб", а також казахстанський "Алтай", у якому виступає українська волейболістка Надія Кодола.