Переможець Ліги чемпіонів польська "Закса" другий рік поспіль відмовилася від виступу на клубному чемпіонаті світу.

"Нам було цікаво поборотися за трофей, якого ми поки що не маємо. Але беручи до уваги здоров'я та безпеку гравців, нам довелося ухвалити непросте рішення про вихід із турніру. Календар матчів нашої команди у грудні винятково напружений. Окрім ігор польської ліги, на нас чекають матчі групового етапу Ліги чемпіонів. При ухваленні рішення ми також врахували логістичні питання, що виникають не лише з датою, а й із місцем проведення клубного чемпіонату світу", – сказав президент "Закси" Петро Шпачек.

Того року "Закса" також згадувала про напружену епідеміологічну ситуацію у світі, а також на логістичні проблеми, пов'язані з поїздкою до Бразилії.

Замість польського клубу у турнірі вперше зіграє "Перуджа", у якій виступає український догравальник Олег Плотницький. Срібний призер чемпіонату Італії отримав wild card.

Серед шести учасників турніру три бразильські клуби – "Крузейро" (діючий переможець клубного ЧС, клубного чемпіонату Південної Америки та чемпіонату Бразилії), "Мінас" (віце-чемпіон Бразилії та Південної Америки) та "Рената" (бронзовий призер клубного чемпіонату континенту). На турнірі також зіграє іранський "Пайкан" та італійське "Трентіно".

Турнір пройде у Бразилії з 7 по 11 грудня.