Капітан національної збірної України та догравальний італійської "Перуджі" Олег Плотницький поділився враженнями від тріумфу його команди на клубному чемпіонаті світу, який відбувся в Індії.

У фіналі італійський клуб, у складі якого грає український волейболіст Олег Плотницький, завдав поразки бразильському "Мінасу" з рахунком 3:0 (25:13, 25:21, 25:19). Олег Плотницький провів феєричний матч, зробивши вагомий внесок у виграш своєї команди.

– Олеже, поділіться враженнями від рівня клубного чемпіонату світу та, зокрема, фінального поєдинку турніру в Індії?

– Чудовий турнір. Було складно, але ми як одне ціле пройшли його і виросли як команда. Стикалися з труднощами, але завжди були разом і в ключові моменти це давало позитивний результат. Сьогодні святкуємо, а вже завтра починаємо працювати й думати про інші наші цілі в сезоні. Враховуючи виграш "Перуджі", турнір видався крутим. Максимально всі наші гравці чудово провели чемпіонат світу і зіграли на цей момент якнайкраще. Я радий, що ми виросли як команда - це було дуже видно.

– А з якими саме труднощами стикалася команда?

– Клубний чемпіонат світу проводили в Індії. Виникали складнощі з часом, їжею та залом. Все дуже незвично й не лише для нас. Це було помітно в перші дні змагань.

– Чи сподівалися отримати відзнаку MVP фіналу КЧС?

– Після фіналу сподівався на індивідуальну нагороду. Думаю, що повністю заслуговую на відзнаку MVP. Проте, без такої команди я б навряд чи отримав її. Джанелі та Колачі дуже допомогли мені. Також за підсумками чемпіонату світу отримав нагороду найкращого догравальника турніру.

oleh plotnitskiy

– Чи задоволені своєю грою?

– До фіналу мав багато питань до себе, але вирішальний матч все вирівняв. Дякуючи фізіотерапевту та тренеру з фізичної підготовки, мене вдалося вивести на найкращий рівень. Не потрібно забувати про проблему з коліном, яка не дає мені тренуватись на повну. Завдяки ним та вищевказаним гравцям ми веземо додому трофей.

– Наскільки серйозна проблема з коліном?

– Якогось хірургічного втручання не потрібно, але варто відпочити та пройти деякі процедури. Треба нормальне відновлення, якщо говорити по-простому.

– Скільки часу потрібно на відновлення? Чи буде можливість зараз залікувати коліно?

– Це справа декількох тижнів. Поки що немає змоги, оскільки в мого партнера по команді, Вільфредо Леона, трохи серйозніше ушкодження.

– Через це він і пропустив фінал?

– Так, наразі Леон відновлюється.