Головний тренер збірної України (U-20) Микола ПАСАЖІН та гравець команди Георгій КЛЕПКО в інтерв’ю прокоментували матч із Францією, i в один голос заявили, що націлюються потрапити в першу «четвірку»

Микола ПАСАЖІН, головний тренер збірної України:

- Чи можна говорити, що установка сьогодні була повністю виконана?

- Так. Виграли сьогодні за рахунок подачі, а також атаки. Плюс добре відзахищалися, якісно спрацювали на блоці, як ми і домовлялися з хлопцями. Все це відбувалося з хорошим настроєм мотивацією та із задоволенням. Було видно, що гравці прагнуть перемогти.

- В третій партії трохи розслабилися?

- Так. Перша, друга та частина третьої партії пройшли на одному диханні і, отримавши, перевагу в сім очок, дещо розслабилися, а настрій було важко повернути. Тому вийшла така кінцівка.

Хлопці зуміли зібратися та довести гру до логічного завершення. А ось якщо б програли б партію, в четвертій було б дуже важко повернути свою гру.

- Три перемоги в чотирьох матчах. Збірна України в наступному раунді. Очікували такого результату?

- Так. Ми в наступному раунді, але хочемо боротися за медалі, а не за п’яте-восьме місця. А тому ми не рахуватимемо очки. Нам треба виходити та перемагати Німеччину.  Ми гратимемо на перемогу. Тільки так.

- Збірна України показали дві класні гри поспіль. Чи є резерви для покращення гри?

- І матчі зі збірної Словенії, і в матчі з французами команда високий відсоток на прийому та в нападі, якісно діяли на блоці. Цифри приблизно однакові. Тобто ми ходу чемпіонату набираємо свою оптимальну форму. Але резерви для покращення гри є. Можна і стабільніше на подачі зіграти, чи, скажемо, додати в якості передачі зв’язуючого першому темпу. Але ми і так бачимо, що є зрушення у взаємодії з першим темпом.

- Наступний суперник – збірна Німеччина, з якою ви вже грали у третьому відбірковому циклі. Що скажете про цей колектив?

- У порівнянні з відбором у складі суперника з’явилися нові гравці. В цілому це організована, дисциплінована. Грають і першим темпом, і діагонального використовують доволі часто. Зараз подивимося гру Болгарія – Німеччина (бесіда проходила відразу після матчу Україна – Франція. – прес-служба), запишемо відео, розберемо, а вже знатимемо, що треба буде робити вже безпосередньо у самій грі.

Pasazhin

Георгій КЛЕПКО, гравець збірної України (U-20):

- В принципі ми справилися з тренерською установкою. Хоча перемога, як на мене, більшою мірою заслуга тренерського штабу та Олега Плотницького – думаю, шість-вісім ейсів за гру він зробив, а це дуже багато. Це дає чимало можливостей.

Що стосується виходу із групи, то це навіть не задача-мінімум, ми хочемо потрапити в першу «четвірку». У нас є завтрашній день. У нас є суперник – Німеччина, яку те треба перемагати. В будь-якому разі.

- Що скажете про дії блокуючих? Ви так скромно змовчали про вклад гравців вашого амплуа…

- Сьогодні ми не допомогли в атаці, але більш-менш впоралися із блокуванням.

- Що трапилося з командою в третій партії, коли відставання скоротилося з семи очок до мінімуму?

- Розслабилися. Ми вже думали, що виграли матч, коли вийшли на другу технічну перерву, ведучи в рахунку 16:11. При тому, що перші дві партії виграли майже без боротьби. Потім 20:13. І розслабилися. Перестали зніматися, втратили впевненість в прийомі. Десь зв’язуючий почав нервувати. Розпочалися гойдалки. Але ми все ж таки впоралися з цією ситуацією.

Тут вже особисті якості допомогли, а не досвід. В цьому ми переважили французів.

- Тепер налаштовуєтеся поборотися з Німеччиною?

- Не поборотися. Нам треба перемагати цю команду. Ми вже їх бачили, знаємо, хто вони такі – хто і як грає, хто і куди б’є. 

Klepko

За матерiалами прес-служби ФВУ