Головний тренер збірної України (U-20) Микола ПАСАЖІН відповів на кілька питань після півфінального матчу чемпіонату Європи зі збірної Італії (3:2).

- Гра з нашої сторони була неоднозначною – були зліти та падіння.

Так, дійсно, відбулося спортивне диво. Можливо це не з нами? Важко повірити в те, що це відбулося.

- Як думки були, коли ми програвали 9:13?

- Які думки? Боротися. Під час тайм-ауту казав хлопцям наступне. На подачу виходить Олег, а значить обов’язково працюємо потрійним блоком, підбираємо у захисті. Так і відбулося. Ми пом’якшували удари, блокували, доставали у захисті та добивали у нападі. Виконали все, як домовлялися, а Олег Плотницький знов став паличкою-виручалочкою.

- Вітаю вас з медалями чемпіонату Європи…

- Так, медалі вже є. Але ми йдемо крок за кроком та ставимо нові цілі. Нас чекає фінал з поляками. Звісно, дуже важкий. Так, у гравців є мікротравми, але це робочі моменти, і в фіналі вони забудуть про це і відіграють по максимуму.

- Команда показала, що вона достойна звання чемпіона Європи, чи не так?

- Так. Показала своїм характером, тим, що бореться до останнього м’яча, як би не складалася гра. І сьогодні команда показала свій дух, характер та волю до перемоги.

- Залишається повернути боржок полякам – єдиній команді, хто обіграв нас на цьому чемпіонаті…

- Гадаю, що це буде зовсім інша гра, ніж в груповому турнірі. Так збірна Польщі потужна команда, але на цьому чемпіонаті всі потужні, але їх потужність загубилася десь в українських просторах під час наших матчів.

За матерiалами прес-служби ФВУ