Коментар наставника збірної України після поразки 2:3 від команди Іспанії у першому матчі раунду плей-оф ЧЄ-2017.

- Те, що одразу кинулося в очі, у перших двох партіях ми зробили занадто велику кількість помилок. Особливо не дуже вдало ми відіграли на прийомі і в атаці. Але, навіть, незважаючи на таку кількість помилок, рахунок був досить рівний. Думаю, що перша партія була надважливою, і шкода, що її виграли іспанки. Прикро, що коли ми вигравали кілька очок і не забили брейкові м’ячі. Це дуже позначилося і на результаті першої партії і на подальших діях у грі. У наступних двох сетах, зробивши заміни у складі, нам вдалося переломити хід поєдинку. Гравці заміни ввійшли у гру дуже не погано. В принципі додали дещо в атаці і це далося взнаки. А у п’ятій партії, справді, дуже важко, щось спрогнозувати. Це лотерея, кому більше пощастить. Та очкова перевага, яка з’явилася у суперника, іспанкам, за великим рахунком, і допомогла. Той відрив, зберігся до кінця п’ятої партії, врешті ми поступилися у цій лотереї.

- Прикро вдома програвати, але чи говорить це про те, що для України багато, що втрачено?

- Ні в якому разі. Я вітаю свого візаві з перемогою, проте вважаю, що питання щодо переможця поки відкрите. Гра дуже рівна, і шанси на здобуття фінальної путівки також рівні. Можливо, не надто скромно, але думаю п’ятдесят на п’ятдесят.

- Вас збірна Іспанії чимось вразила?

 - Абсолютно нічим не здивувала. Ми мали достатньо інформації про цю команду, добре готувалися, але не все задумане реалізували. Я вважаю, що все ж таки на незлагоджених діях гравців і на тих помилках, які особливо були помітними у стартових партіях, головна проблема у психології. Матч плей-офф, коли зростає ціна помилки, не може не позначатися на діях.

 - Що можете сказати про ті умови, які були створенні для жіночої збірної України тут у Южному?

- Можу висловити тільки слова подяки, за той прийом, і за ті умови, якими нас забезпечили тут у Южному. Хотів би подякувати жителям і гостям цього затишного міста, за ту підтримку, якою забезпечили нас на трибунах під час домашніх матчів. Думаю, команда це також оцінить і дасть позитивний результат!