Досвідчена волейболістка збірної України прокоментувала результат першого матчу проти Іспанії.

- Гра виявилася дуже бойовою і прикро, що завершилася перемогою іспанок. Чого не вистачило для загального успіху?

- Говорити про те чого не вистачило, можна буде тільки після детального аналізу, а ми його поки не робили. По гарячим слідам можу сказати, що не вистачило прийому, особливо в перших партіях. Багато м’ячів не добили, багато помилилися в атаці. У свою чергу іспанки добре блоком пом’якшували м’ячі з нашої атаки, діставали потім у захисті і у відповідь забивали не надто сильними ударами, але ефективними.

- Шансів на загальний успіх після першого матчу в Южному у нас стало менше?

- Абсолютно, ні. Як і раніше ми зберігаємо дуже високі шанси здобути фінальну путівку. Зараз нам потрібно зробити правильні висновки, забути матч в Южному і вийти у них в Іспанії у матчі-відповіді з таким настроєм, щоб обов’язково перемогти.

- Іспанія вас чимось здивувала, чи самі себе здивували, зробивши таку величезну кількість помилок?

- Своїх помилок ми, справді, зробили занадто багато. Гравці такого рівня просто не мають права робити їх стільки. Але ми не роботи, тому бувають подібні провали. Сподіваюся, що таке «помутніння» у нашій грі уже не повториться.

- Судячи з другого раунду кваліфікації, іспанки вдома грають гірше. Ми це враховуємо?

- Ми не повинні підлаштовуватися під іспанок, і точно не повинні забивати собі голову думками, що там буде легше. Результат матчу буде залежати тільки від нашої гри. Усе у наших руках і ми зробимо все, щоб в іспанській Гвадалахарі перемогти.

- Бачу, поразка у першому матчі проти іспанок психологічно українську команду не надломила?!

- Руки точно ніхто не опускає. Атмосфера нормальна, робоча. Тренер нас підтримав, сказав, що головна битва у нас попереду. Прикро, що вдома не показали усе на що ми були здатні, шкода, що за такої атмосфери нам не вдалося перемогти. Але голими руками іспанки нас не візьмуть! Просто так путівку у фінал чемпіонату Європи ми їм не віддамо!