Капітан збірної України Надія КОДОЛА відповіла на питання журналістів за підсумками матчу з «Хіміком», який відбувся у середу в Южному (4:1).

ПРОТИ «ХІМІКА»

- Надіє, це напевно особливі відчуття – грати проти «Хіміка» в Южному, адже ви до цього чотири сезони виступали за цю команду…

- Так, відчуття дійсно особливі, адже сюди приїжджаю, як додому. Навколо знайомі обличчя, майже всіх тут знаю. Що стосується матчу, то тут немає такої відповідальності, начебто це новий суперник, тому що всіх добре знаєш.

- Складно було налаштуватися на цей матч, де по інший бік екс-одноклубниці?

- Ні, не важко, тому що це нормальне явище. Так, не завжди все виходить безпосередньо у грі, адже це матчі носять тренувальний характер: ми щось пробуємо, щось додаємо у гру.

- По першому сету склалося враження, що трохи не налаштувалися, адже було чимало помилок?

- Важко сказати, налаштувалися ми, чи ні, адже, повторюся, це ігри дружнього значення. Наша задача – натренуватися, награтися, спробувати якісь задумки з прицілом на чемпіонат Європи. Так, щось не виходило в першій партії. Може, і недонастроїлися.

nadia kodola

- Які задачі тренер ставив на матч з «Хіміком»?

- Щоб ми грали у свою гру, пробували те, що награвали. Якихось рамок тренер не ставив. Ми, можна сказати, мали свободу дій. Це наші перші ігри після перерви, тож придивляємося один до одного.

ЧЕМПІОНАТ ЄВРОПИ

- Два тижні залишається до старту чемпіонату Європи. Ви одна з небагатьох волейболісток нинішнього складу, хто вже грав у фінальній частині Євро – нехай тоді, в 2011-му, збірна і зіграла не дуже добре. Який настрій на турнір, які очікування?

- Хочеться, принаймні, вийти з групи, показати нормальний волейбол, показати, що Україна теж може грати на чемпіонаті Європи. Не хочеться їхати просто пограти, як говорять, «аби поїхати». Зі свого боку робитимемо все належне від нас, щоб виступити якомога краще.

- Перший суперник – один з фаворитів змагань – збірна Росії. Як ви вважаєте, це добре, що ми розпочинаємо таким матчем, чи дуже важко?

- Вважаю, що на чемпіонаті Європи з будь-яким суперником буде важко. На Євро немає прохідних команд. У нас в групі всі команди – сильні. На всіх налаштовуватимемося, з усіма боротимемося.