Головний тренер чоловічої збірної України вважає, що за вихід на Євро-2019 доведеться серйозно поборотися.

Як відомо, сьогодні у Люксембурзі відбулося жеребкування чоловічого та жіночого кваліфікаційних турнірів чемпіонату Європи 2019 року. Зокрема, нашим чоловікам в суперники у групі G дісталися волейболісти Македонії, Угорщини та Швейцарії.

Як оцінює результати жеребкування розповів головний тренер української збірної Угіс КРАСТІНЬШ.

- Як ви знаєте, з македонцями та угорцями ми зустрічалися в рамках цьогорічних змагань Євроліги. Можна сказати, що в матчах із ними ініціатива була на нашому боці і, насамперед, саме від гри моїх підопічних залежав кінцевий результат. Зрештою, вони й перемагали. Щоправда, навряд чи поєдинки із вищезазначеними суперниками варто вважати легкою прогулянкою. Адже задля досягнення успіху нашим хлопцям довелося добряче викластися.

Швейцарія, наскільки мені відомо, теж не подарунок. Тому, роблячи загальний підсумок, можу сказати, що нам у групі дісталися міцні європейські «середняки». Втім, іншого завдання, ніж як вийти з цієї групи на Євро-2019 із першого місця, у нас бути не може.

Чи збережеться кістяк того колективу, який досяг тріумфу в Євролізі? Сподіваюся, що так. Однак варто ретельно слідкувати за виступами наших легіонерів, яскраво розуміти ступінь їхньої готовності та спроможності реально допомогти національній команді в конкретний момент. Від цього й будемо відштовхуватися.