Відбулося жеребкування фінальної стадії континентальної першості, яке для нашої команди можна вважати вдалим.

Аренами проведення змагань, що відбудуться 13-21 квітня, вдруге поспіль стануть софійські спорткомплекси Hristo Botev та Arena Armeec. Як відомо, влітку 2017 року саме тут за комплекти нагород боролися збірні U-16, і увага до їхніх баталій з боку глядачів була настільки високою, що керівництво ЄКВ охоче вирішило знову зібрати тут більшість тих же дівчат, які стали трохи дорослішими.  

Серед 12 учасників команда Болгарії забронювала за собою місце автоматично, а компанію їй склали, нагадаємо, переможці восьми кваліфікаційних груп та три команди, які посіли в них другі місця з найкращими показниками. Серед переможців путівку до фінального раунду виборола і збірна України.  

…Під час жеребкування усі учасники були розбиті на дві шістки. Вийшло це наступним чином… 

ГРУПА I: Болгарія, Росія, Білорусь, Сербія, Словенія, Угорщина;

ГРУПА II: Туреччина, Румунія, УКРАЇНА, Італія, Нідерланди, Німеччина

teams

Переможці груп гратимуть у півфіналах з командами, які посіли в інших секстетах другі місця, треті та четверті команди відповідним чином проведуть матчі за 5-8 місця, а ті, хто фінішують на п’ятих та шостих позиціях, пакуватимуть валізи додому одразу після групового етапу.

Оцінюючи підсумки жеребкування, можна сказати, що нашим дівчатам певною мірою пощастило. Так, з одного боку, їм доведеться помірятися силами із чинними чемпіонками Європи – італійками, натомість, серед суперників будуть одразу дві команди, які пробилися до фінальної частини Євро-2018 із других місць в кваліфікаційних турнірах – Нідерланди та Німеччина. Та й Туреччина з Румунією – все ж не призери торішньої першості Росія з Болгарією…

Нагадаємо, що збірна України U-18 теж нещодавно дізналися своїх суперників. А жіноча збірна України U-19 у другому кваліфікаційному раунді ЧЄ-2018 змінила місце матчів та суперників.