На жаль, поборотися хоча б за 7-8 загальне місце українській збірній не судилося.

На жаль, у протистоянні з росіянами підопічні Сергія Скрипки поступилися за всіма показниками.

УКРАЇНА – РОСІЯ – 0:3

(18:25, 14:25, 13:25) 

На континентальній першості у групі В, змагання якої у словацькому місті Пухов дісталися стадії передостаннього туру, українська команда зазнала чергової невдачі. Російська збірна, попри вельми скромні власні прогнози, насправді виявилася досить міцним горішком, об який ледь не «обламали зуби» навіть діючі чемпіони Європи – італійці. Проте і в наших волейболістів, аби зберегти надії на загальне третє місце в групі, варіантів, крім як обов’язково перемагати, не залишалося. І вони таки спробували кинути сильному супернику гідний виклик…

ukraine-russia

Початок стартової партії проходив очко в очко до рахунку 5:5. Але далі росіянам вдалося провести дуже потужний відрізок, після чого їхня перевага на табло стала вагомішою вдвічі – 12:6 та 14:7. Проте наші хлопці не здалися і, завдяки вдалим діям, насамперед, Станіслава Величка та Данила Уривкіна, швидко відновили інтригу – 11:14. А потім взагалі – 15:16. Та в цей кульмінаційний момент ініціативу на себе в складі суперників узяв Омар Курбанов, чиї вдалі удари таки забезпечили Росії вирішальний ривок.

У наступному сеті рівна боротьба тривала майже до середини, після чого, на жаль, наші опоненти знову рішуче вирвалися вперед, видавши серію з шести набраних очок поспіль.

А ось у третій партії перевага російської команди стала беззаперечною із самого початку.

УКРАЇНА – ФРАНЦІЯ – 1:3

(25:23, 23:25, 15:25, 20:25) 

Заключний тур континентальної першості у групі В, змагання якої завершилися у словацькому місті Пухов, хоч як прикро, вболівальників нашої команди не порадував. Фінішувати в ній на четвертій позиції, яка надавала право надалі поборотися за 7-8 підсумкове місце, дозволяла лише перемога над Францією. І підопічні Сергія Скрипки зробили для цього фактично все залежне від себе. Однак не вистачило досвіду виступів у поєдинках із такою підвищеною відповідальністю та певного везіння…

Французи розпочали потужніше, проте «синьо-жовті» не знітилися і наполегливо шукали можливості для вдалої контргри. Нарешті, коли суперники досягли п’ятиочкової переваги, наші хлопці спромоглися відповісти нокаутуючим ривком у відповідь та виграти перший сет.

Друга партія за своїм сюжетом виявилася схожою на попередню, тільки цього разу точним ударам Данила Уривкіна, Григорія Цюпіна та Станіслава Величка у кульмінаційний момент не вистачило підтримки надійного захисту. Тож збірна Франції зрівняла рахунок і остаточно перехопила ініціативу.

ukraine - france

…У четвертому сеті відносна рівновага на табло зберігалася лише у першій половині. А потім «Триколор» спромігся додати за рахунок вдалих «пострілів» Мартіна Джорджевича та Грегорі Гемпіна, котрі загалом записали собі до активу, відповідно, 20 і 19 очок. Кращим із українських гравців став Уривкін (14 очок), та коли опоненти кинулися у вирішальний ривок, гідно відповісти на нього не зумів ні він, ні його партнери.    

Таким чином, збірна України здобула на турнірі лише одну перемогу (3:2 над Словаччиною) і фінішувала в своїй групі передостанньою…

tablica

Фото cev.lu