Італійська збірна перевершила українську за всіма ігровими показниками.

Передостанній тур групового раунду чемпіонату Європи серед дівчат вікової категорії до 17 років, що триває у Софії, для нашої команди знову виявився невдалим. Утім. Це й не дивно, оскільки підопічним Віктора Перебийноса протистояли діючі чемпіонки континенту – італійки…

ІТАЛІЯ – УКРАЇНА – 3:0

(25:14, 25:17, 25:12) 

Якщо у трьох попередніх матчах українським волейболісткам задля позитивних результатів не вистачило досвіду, віри у власні сили та трішки везіння, то в цьому їхні суперниці мали відчутну перевагу по всіх показниках. Узагалі, в Софії команда Марко Менчареллі переконливо доводить, що приїхала сюди з твердим бажанням зберегти свій чемпіонський титул, тож і підкріплює це бажання відповідною якістю гри.

Лише до середини стартового сету на майданчику панувала якась конкуренція. Наші дівчата відчайдушно намагалися відповідати грізним суперницям результативними діями на подачах і блоках, прийомі і позиційних комбінаціях. Але у другій половині партії почали помилятися, а кінцівку взагалі провалили катастрофічно – 0:9!

Цей момент став переломним в усьому поєдинку. Італійки міцно заволоділи ініціативою і, користуючись психологічною розгубленістю українок, утримували її без особливих складнощів. Та й виконавська майстерність «Скуадри Адзурри», відверто кажучи, помітно переважала арсенал нашої команди. Тож не дивно, що в кінцівках другої та третьої партій «синьо-жовті» також дозволяли собі серійні помилки. 

Збірна України зазнала четвертої поразки поспіль. Завтра вона проведе свій заключний на турнірі матч, де спробує досягти хоча б єдиної перемоги в групі у протистоянні з румунками…