В останньому матчі на турнірі українська збірна здобула вольову перемогу на Румунією.

На чемпіонаті Європи серед дівчат вікової категорії до 17 років, груповий раунд якого завершився у Софії, наша команда таки зуміла «грюкнути дверима». У заключному поєдинку вона досягла успіху в тому ж ключі, в якому раніше сама потерпала від інших суперників…

УКРАЇНА – РУМУНІЯ – 3:2

(22:25, 25:20, 14:25, 25:23, 15:12) 

Залишати чемпіонат Європи, що називається, на щиті, коли у трьох програних поєдинках кінцевий рахунок цілком міг бути і на користь українок, певно, було би верхом несправедливості. Все ж таки не настільки нездібний волейбол продемонстрували підопічні Віктора Перебийноса, щоби поїхати із Софії в статусі абсолютних невдах. Тож на свій останній поєдинок у групі вони вийшли наче на останній бій у всій кар’єрі…

Щоправда, початок залишився за румунками, які відірвалися на п’ять пунктів. Однак після першої технічної перерви картина гри почала стрімко змінюватися, і невдовзі «синьо-жовті» вже самі вигравали два м’ячі. Та в кінцівці, у найгіршій своїй традиції на цьому турнірі, дозволили опоненткам набрати вирішальні очки.

Натомість у другому сеті повна перевага була вже на боці українських волейболісток. Точні удари Валерії Нудьги, Марти Федик та Ангеліни Хміль дозволили утримати її до кінця.

ukraine

А ось у другій половині третього сету на перший план вийшла головний бомбардир Румунії Алексія Капутасу. Фактично всі підопічні Маріуша Макаріє пасували саме на неї, і Капутасу била наче з катапульти, записавши собі до активу у підсумку цілих 32 очки! Провал України в кінцівці третьої партії – це однозначно її рук справа.

У четвертому на майданчику розпочалися справжні «гойдалки». При цьому виклик Капутасу наші дівчата прийняли колективно, бо в підсумку на рахунку Нудьги виявилося 19 очок, у Федик – 17 і у Хміль – 14. Залишилося з’ясувати, хто кого змусить помилятися частіше. І тут успішнішими виявилися українки, котрі на характері перевели протистояння в овертайм.

Там наші дівчата спочатку поступалися – 4:7, однак надалі зуміли зібратися та, набравши в кінцівці чотири очки поспіль, вирвали підсумкову перемогу.

ukraine

Щоправда, через отой самий провал у третьому сеті, Румунія здобула дорогоцінне очко і посіла в групі передостаннє місце, а наша збірна фінішувала останньою. Об’єктивно, це точно не той результат, на який за своїм потенціалом могли розраховувати на цьому чемпіонаті підопічні Віктора Перебийноса…

u 17