Наставник чоловічої збірної України розповів про плани підготовки до кваліфікації ЧЄ-2019 і про зміни у складі.

Слідом за жіночою збірною, навчально-тренувальний збір розпочала й чоловіча національна команда. 21 липня підопічні Угіса Крастіньша зібралися в Запоріжжі, де 15 серпня, в рамках відбіркового турніру чемпіонату Європи-2019, зіграють із Швейцарією, а 22 серпня прийматимуть Угорщину. В інтерв’ю головний тренер «синьо-жовтих» зауважив, що реконструйований Палац спорту «Юність» справив на нього велике враження…

- Це справді шикарно! Арена виглядає так, ніби вона абсолютно новенька, а не після ремонту. Тут вражає абсолютно все. Мені сказали, що трибуни можуть вмістити більше 3500 глядачів, тож якщо на наших іграх вони виявляться заповненими – це буде просто чудово! Хлопці теж дуже задоволені, що грати їм доведеться саме в «Юності». Вони сподіваються на гарну підтримку своїх уболівальників.

- Які зміни сталися в порівнянні з тим складом, який виступав у матчах «Золотої Євроліги»?

- Як ви знаєте, прооперував плече та приблизно на півроку вибув наш капітан Олег Плотницький. Утім, за словами самого гравця, його реабілітація проходить у позитивному руслі, тож Плотницький розраховує допомогти нам у січні, коли ми проведемо два заключних поєдинки кваліфікації ЧЄ-2019: вдома – із Македонією та в гостях – зі Швейцарією.  

Не зіграє у серпневих поєдинках ще один вправний бомбардир – Василь Тупчій, який теж має проблеми зі здоров’ям, і ми вважаємо, що йому не варто ризикувати.

Натомість, ми дуже розраховуємо на допомогу досвідчених виконавців Олексія Клямара, Яна Єрещенка та Дмитра Терьоменка. Більше того, майстри такого рівня мають стати на майданчику справжніми лідерами, які власними діями додаватимуть куражу своїм партнерам. Тож настрій у всіх хлопців позитивний – робочий і оптимістичний. Ми справді маємо чудову нагоду стати учасниками фінального раунду чемпіонату Європи, і втрачати його не збираємося.

- Що відомо про ваших суперників?

- У нас є відео їхніх матчів у рамках «Срібної Євроліги». Проте, у порівнянні з тим часом, склади суперників можуть суттєво оновитися. Тому продовжуємо оперативно збирати інформацію. Сподіваюся, отримаємо свіжі відомості після їхніх останніх контрольних ігор.  

- А якими є плани власної підготовки?

- За кілька днів до нас завітає збірна Молдови. Ми проведемо з нею пару матчів, що називається, за зачиненими дверима, відпрацюємо різні тактичні моменти. А далі вже самі вирушимо до Греції, де 3-5 серпня зіграємо три контрольних поєдинки з національною командою цієї країни. Далі повернемося до Запоріжжя і вже там проведемо заключний етап підготовки.

Повторюю: настрій у всіх оптимістичний. Ми віримо у власні сили і, відповідно, в успіх!  

ukraine 

Чоловіча збірна України

Зв’язуючі: Володимир КОВАЛЬЧУК, Владислав ДІДЕНКО;

Діагональні: Володимир ТЕВКУН, Дмитро ВІЄЦЬКИЙ;

Ліберо: Денис ФОМІН, Горден БРОВА;

Центральні блокуючі: Дмитро ТЕРЬОМЕНКО, Максим ДРОЗД, Юрій СЕМЕНЮК, Андрій РОГОЖИН;

Догравальники: Ян ЄРЕРЕЩЕНКО, Тимофій ПОЛУЯН, Євген КІСІЛЮК, Ілля КОВАЛЬОВ, Олексій КЛЯМАР.