Догравальник Ян Єрещенко розповів, чому не виступив за національну команду у турнірі «Золотої Євроліги» та поділився очікуваннями від матчів кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи-2019.

- Яне, як ви оціните для себе останні сезони? Наскільки вони були для вас цікавими та корисними?

 Я грав у «Бєлогорьє» поруч із майстрами такого рівня, что дух захоплювало! Грозер, Мусерський, Тетюхін, інші… Такая компанія - мрія кожного спортсмена. До того ж, ми виграли Кубок ЄКВ - це теж вагомий показник. Тож минулий сезон оцінюю для себе позитивно.

- Певно, саме цим можна пояснити вашу відсутність у складі збірної України на змаганнях «Золотої Євроліги»?

– Угіс Крастіньш запрошував мене до лав національної команди ще взимку. Проте я ще тоді відповів, що це буде проблематично. І справа тут не в російському паспорті, отримання якого мною хтось навмисно вигадав. Просто чемпіонат Росії – дуже потужний турнір, де, так би мовити, прохідних матчів узагалі на буває. На кожен поєдинок фактично доводилося виходити наче на останній бій. А тут ще й Кубок ЄКВ. Здоров’я і сил могло елементарно не вистачити. Так воно, зрештою, й сталося. Одразу по завершенні сезону я відчував себе повністю спустошеним. І фізично, і психологічно. Просто абсолютно! З’являтися у такому стані в стані української збірної було відверто безглуздо. Мені конче необхідно потребувалася пауза для належного відновлення. Я пояснив це і наставнику, і керівництву ФВУ. Тож щиро дякую, що мене почули і зрозуміли!

Натомість, нині я приїхав у чудовому настрої і націлений допомогти команді вибороти путівку до фінального раунду чемпіонату Європи. Я слідкував за її виступами у «Золотій Євролізі», і маю сказати, що її гра позитивно змінилася. Недарма ж хлопці спромоглися перемогти там дуже грізних суперників. Так що тепер наша спільна мета - вихід на континентальну першість і гідна конкуренція у поєдинках з найсильнішими командами Європи. Особисто я налаштований оптимістично.

Також хочу зауважити, що арена запорізького Палацу спорту «Юність» мене дуже приємно вразила. Вона справді сучасна і комфортна. Єдине – вдень трошки спекотно, але то дрібниці. Сподіваюся незабаром побачити заповнені трибуни і відчути гарячу підтримку наших уболівальників. Вона дуже добре стимулює!

ukraine\ cev.lu
Чоловіча збірна України-2016\фото cev.lu