Чоловіча збірна України проведе свій перший домашній матч відбору на чемпіонат Європи-2019 також 15 серпня.

Як ми вже не раз розповідали, всі домашні ігри національні збірні України будуть проводити у Запоріжжі в стінах оновленого Палацу Спорту "Юність".

Заявка на кожен матч складається з 14 гравців. Отже, поговоримо трохи про склади обох команд.

Склад збірної України на кваліфікаційні матчі чемпіонату Європи-2019 дещо відрізняється від заявки на недавню Золоту євролігу-2018. По-перше, відсутній капітан команди догравальник Олег Плотницький. Нападник відновлюється після перенесеної операції на плечі. Немає у числі запрошених і діагонального Василя Тупчія.

plotnitskiy oleg i vasiliy tupchiy

 

Але до команди приєдналася так би мовити "важка артилерія" - досвідчені нападники, легіонери Ян Єрещенко, Дмитро Терьоменко та Олексій Клямар. Кілька днів тому до у таборі збірної з’явився догравальник Олег Шевченко, який вже розпочався ігровий сезон та здобув срібні нагороди клубного чемпіонату Азії разом із казахстанською командою "Атирау".

Також до остаточної заявки на матч проти швейцарців не потрапив догравальник Тимофій Полуян та блокуючий Андрій Рогожин.

Чоловіча збірна України:

Зв’язуючі: Володимир КОВАЛЬЧУК, Владислав ДІДЕНКО;

Догравальники: Олексій КЛЯМАР ("Туркуен" Франція), Ян ЄРЕЩЕНКО ("Архаві" Туреччина), Ілля КОВАЛЬОВ, Євген КІСІЛЮК ("Барком-Кажани"), Олег ШЕВЧЕНКО ("Атирау" Казахстан);

Діагональні: Володимир ТЕВКУН ("Шахтар" Білорусь), Дмитро ВІЄЦЬКИЙ ("Войводіна" Сербія);

Центральні блокуючі: Дмитро ТЕРЬОМЕНКО ("Тур" Франція), Юрій СЕМЕНЮК ("Барком-Кажани"), Максим ДРОЗД ("Туркуен" Франція);

Ліберо: Горден БРОВА ("Барком-Кажани"), Денис ФОМІН.

Головний тренер: Угіс КРАСТІНЬШ.

ukr vs sui

Перший суперник підопічних Угіса Крастіньша збірна Швейцарії. Молода команда, гравці якої переважно грають у своїй рідній країні.

Чоловіча збірна Швейцарії:

Зв’язуючі: Піір Харксен ("Люцерн" Швейцарія), Рето Джіджер ("Радом" Польша);

Догравальники: Лука Мюллер ("Люцерн" Швейцарія), Квентін Зеллер ("Шенуа" Швейцарія), Лука Улріч ("Люцерн" Швейцарія), Еліас Ветзел ("Амрісвіль" Швейцарія);

Діагональні: Ів Рот ("Шененверд" Швейцарія), Жоель Рус ("Нафельс" Швейцарія);

Центральні блокуючі: Марк Вальзер ("Нафельс" Швейцарія), Самюель Ейрат ("Нафельс" Швейцарія), Жоель Мааг, Томас Брандлі ("Амрісвіль" Швейцарія);

Ліберо: Джуліан Фішер ("Шененверд" Швейцарія), Етьєн Хагенбуш ("Хаскіз" Канада).  

Головний тренер: Маріо МОТТА.

switzerland

Початок гри 15 серпня о 19:00. Запланована відео-трансляція матчу. Посилання ви зможете знайти на сайті volleyball.ua. Обслуговувати матч будуть арбітри з Греції та Румунії.

Інший матч групи F Угорщина – Македонія також відбудеться сьогодні о 18:45 за київським часом.

Нагадаємо, що жіноча збірна України сьогодні зіграє проти Норвегії о 16:00. Анонс цього матчу вже на сайті volleyball.ua.

*вказані команди, в яких гравець провів сезон 2017\18

Фото cev.eu і Богдан Досюк